Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A hely, ahol játék a felfedezés

Jártál 9D moziban vagy tükörszobában? Kísérleteztél valódi laboratóriumi körülmények között? Építettél már DNS-t? Ha ezekben eddig nem volt részed, mindenképpen keresd fel a budapesti Csopa Playbart, ahol a tudomány és a szórakozás kéz a kézben járnak.

Egyedülálló, hiánypótló intézményként nyílt meg 2016 májusában a III. kerületi Bécsi úton található Csopa Playbar, a Csodák Palotája második intézménye. Budapest legnagyobb tudományos szórakoztatócentruma 2500 négyzetméteren, korosztálytól függetlenül várja látogatóit az év minden napján. Mátrai Anikó marketingközpont-vezetővel tettünk exkluzív sétát.

Szakmai vezetőnk elmondta, hogy olyan komplex szórakozási lehetőséget kínálnak, ami máshol nem érhető el. Maga az összetétel az, ami hiánypótlóvá emeli az intézményt. A látogatók az egyes termekben – demonstrátorok szakmai segítsége mellett – közel egy órán keresztül ismerkedhetnek az interaktív kiállításokkal, és még a négy tematikus szabaduló szobában is próbára tehetik magukat. Mindemellett a vendégek a Richter Gedeon laboratóriumban professzionális körülmények között nyernek bepillantást a kémia világába. A Csopa Playbar célja a természettudományok érthető módon történő népszerűsítése játékos, szórakoztató formában.

Esztétikum, légies térkialakítás és egyedi miliő fogadott minket az intézmény küszöbét átlépve. Csocsók, biliárdfoci és interaktív képernyőkkel beépített asztalok teszik még élvezetesebbé az ittlétet. Az országban egyedülálló Richter Gedeon laboratóriumban minden eszköz és felszerelés megvan, ami csak kell egy kirobbanóan látványos, ugyanakkor teljesen biztonságos kísérlet elvégzéséhez. A fiatalok itt tudományos megközelítésben, exkluzív módon, szórakoztató formában ismerkednek meg a kémia világával életkori sajátosságaiknak megfelelően.

Az előadóterem fizikai kísérletek, úgynevezett „science show”-k bemutatására alkalmas. A Newton, az Illúzió és a Születés kiállítás egyenként kétszáz négyzetméteres helyiségben találhatók. Valamennyi tárlat szórakoztató (interaktív) elemekkel (eszközökkel és játékokkal) és eszközökkel felszerelt. A Newton és az Illúzió kiállítások a fizika világával ismertetik meg a látogatót. Előbbinél Isaac Newton, a fizika atyjának munkássága ismerhető meg játékos formában, utóbbinál pedig optikai csalódással, tükörszobával és 4D-s fotófelülettel találkozhatnak a vendégek.

A Születés kiállításon a fogantatás, a terhesség és a születés áll a középpontban, amelyet az On The Spot dokumentumfilmes csapat témában forgatott filmjei színesítenek. Az érdeklődők a magzati kort stilizált anyaméhben, annak feltételezett hangjával élhetik át. Sőt, kipróbálhatják, milyen viselni az „édes terhet”, melyet egy 9. hónapban lévő kismama hord. A látogatók a felelős családtervezés jegyében a korszerű fogamzásgátlás formáival is megismerkedhetnek egy illusztratív összehasonlító tabló segítségével.

A Csopa Playbarban a Körmozi és a Magyarországon egyedülálló 9D mozi is a látogatók rendelkezésére áll. Előbbi sajátossága, hogy a filmek 360 fokos látószögben tekinthetők meg, utóbbinál pedig a 3D-s mozi élménye hat effekttel egészül ki.

A felfrissülésre vágyó látogató pedig a bárpult kínálatából válogathat kedvére. Gondoltak a nagykorúakra is, hiszen este már alkoholos italokat is vehetnek a 18 éven felüliek.

Nincs más dolgod, mint elhívni a haverokat, a családot vagy akár az egész osztályt, hogy együtt fedezzétek fel és ismerjétek meg a Csopa Playbar egyedülálló lehetőségeit. Mindegy, kivel és mikor érkezel, garantáltan jól fogjátok érezni magatokat, hiszen ez az a hely, ahol játék a felfedezés!


DUE karácsony 2016. december 7-én 16 órától a III. kerületi Csopa Playbarban! Fedezd fel a DUE-val a természettudományok legújabb fellegvárát, regisztrálj időben a programra, és próbáld ki féláron az attrakciókat (a szabadulós szobák kivételével)!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság