Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE már Európai Tehetségpont is

A Budapesti Európai Tehetségközpont érvényesnek nyilvánította a DUE Médiahálózat pályázati anyagát, így egyesületünk már Európai Tehetségpont is.

Forrás: tehetseg.hu


Az Európai Tehetségsegítő Hálózat megalakulásának igénye először Budapesten 2011-ben fogalmazódott meg. A közel 300 szakértőből álló nemzetközi hallgatóság számára Csermely Péter professzor mutatta be a hazai Tehetségpontokból álló hálózat kialakításának lépéseit, a fiatalok tehetséggondozására gyakorolt várható hatásait, a hálózatos gondolkodásmód előnyeit.  Az Európai Hálózat kialakításával kapcsolatos elképzelések közé tartozott a budapesti székhelyű európai tehetségközpont felállításának terve is, melyben egyik feladataként határozták meg a majdani európai hálózat létrejöttében való közreműködést. A MATEHETSZ kereteiben 2012-ben létrejövő Budapesti Európai Tehetségközpont (EUTK) megalakulásának támogatását pedig a Nemzeti Tehetség Program vállalta fel.

Az Európai Tehetségsegítő Hálózat egyenrangú tagjai a Hálózat csomópontjait alkotó Európai Tehetségközpontok és a Hálózat pontjait alkotó ú.n. Európai Tehetségpontok. Az Európai Tehetségközponttá válás kritériumrendszerét az ECHA Kvalifikációs Bizottsága, az Európai Tehetségponttá válásét – ami elsősorban Tehetségpontként való regisztrációt jelent – a Hálózatot alkotó Tehetségközpontok közösen határozzák meg. A regisztráció elfogadásakor azonban minden Európai Tehetségközpont egyénileg jár el.

A DUE Médiahálózat mint regisztrált Tehetségpont 2015. decemberében értesült az Európai Tehetségponttá válás lehetőségéről. A Budapesti Európai Tehetségközpont 2016. január végéig fogadta a pályázati anyagokat. A DUE Médiahálózat megfelelt az elvárt követelményeknek, így 2016 őszétől már Európai Tehetségpont is.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság