Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Let’s PlayIt!

A Hungexpón november 26-án PlayIt-t rendeztek. Gamer és tech rajongóknak szinte kötelező a látogatás. A mostani volt számomra az első olyan rendezvény, ami a Hungexpo területén zajlott.

Az elővételes sor egészen gyorsan haladt, de valahogy az olyan emberek, akik úgy gondolták, elég a helyszínen megvenni a jegyüket, sokáig toporogtak a kígyózó sorban. Egészen nagy területet foglalt el a rendezvény, a csarnokok tele voltak emberekkel és standokkal.

Negatívum, hogy egyes színpadok nagyon közel voltak egymáshoz, megeshetett, hogy a hátsó sorban álló vagy éppen ülő kíváncsiskodók egyik füllel az Overwatch bajnokságát hallhatta, a másikkal pedig a Citromdíj kiosztását. De akit érdekelt a Mozdulj Gamer! színpad előadása, egyszer csak nem értett semmit, hisz a hangos pankráció és a több felől érkező, nem épp messze lévő zene, elnyomta a kicsi színpadot, ahol épp érdekes, tanulságos dolgok is elhangozhattak.

Mindezek mellett, a különböző étel vagy épp ital standoknál idegtépő várakozás uralkodott. Persze, ez nem róható a PlayIt számlájára, de érdemes megemlíteni, hogy én személy szerint kicsivel több mint egy órát álltam sorban, hogy rendelhessek. Természetesen a negatívumok mellett megjelenik a rengeteg pozitívum.

Az Xbox játékok és a lézerharc nagyon népszerű volt. Engem a Pokémon sarok egy jó ideig lefoglalt, ahol nagy szomorúságomra (vagy éppen szerencsémre?) kevesen voltak, így mindig volt szabad Nintendo, amin a Pokémon játékot próbálhattuk ki. A VRek most is lenyűgözőek voltak, és a hangulat emlékezetes. Nagy eSport rajongó vagyok, nagyon örültem, hogy színes volt a kínálat, hiszen – ahogy a kis útlevél is írja – 15 eSport helyszín volt! Az 576 és a MediaMarkt elvárható módon nem okozott csalódást, minden népszerű játékot vagy elektronikai eszközt megtalálhattunk náluk. A Windows elég nagy repertoárral volt kint népszerűsítve a Win 10-et.

A részvevők korosztálya változatos volt, 10 évestől az 50 évesig biztos találhattunk embereket. Sajnos a PlayIten olyan tizenévesek vesznek részt, akiknek semmi közük a gamer vagy tech dolgokhoz, csak a videósok miatt jönnek, méghozzá olyan youtuberekhez, akiknek minimális közük van a gamer/tech tematikához.

Összességében nem volt rossz, sőt elég profi és élvezhető rendezvényre sikeredett. Bár hazafele úton elgondolkoztam, hogy következőekben inkább a debreceni PlayItre megyek, hátha nem lesz akkora tömegnyomor egyes helyszíneknél.

Tamás Orsolya

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság