Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Felelősségvállalási programok kommunikációja

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) második évben indította Civil Kommunikációs Akadémiáját a magyarországi civil szervezetek számára. Három alkalmon keresztül 4-4 előadó képzi a civileket a jobb kommunikáció érdekében.

Internetről és közösségi médiáról beszélt az első rendezvényen, 2011. január 12-én Intődy Gábor (Vodafone Magyarország), Ferling József (Ferling PR Ügynökség), Szilágyi Árpád (Magyar Rádió – Netidők), Borek András (médiakutató). Intődy Gábor, a Vodafone Magyarország belső kommunikáció és felelősségvállalási programok vezetője előadásának összefoglalóját olvashatjátok.

 

Az előadó kijelentette, hogy manapság a sajtónál sokkal fontosabb a referenciaközönség. A tradicionális intézményekben már nincs meg az a bizalom, Magyarországon a politikusokat kedvelik legkevésbé. A sajtó is egy tradicionális területnek számít, ezért nem biztos, hogy megbízunk benne. Mindig azt a közösséget kell végiggondolni (stakeholder), akikkel kommunikálni szeretnénk. Azt pedig tudomásul kell vennünk, hogy a gyerekek „genetikájában” benne van a facebookozás.

Ezután bemutatta jelenleg náluk futó civil programjaikat:

Kapcsolaton belüli erőszak áldozatainak szeretnének segíteni: egy berendezés gombnyomásra elküldi a tartózkodási adatokat, ami a rendőrségen jelez ki. Egy kísérleti program a NaNE nevű szervezettel közösen, ahová a technológiát ők szállítják.

Főállású Angyal program: lehetőséget biztosítanak valakinek, hogy egy évig egy civil célért dolgozzon, amiért cserébe Vodafone-os fizetést kap. Azt szeretnék, hogy jó szakemberekkel tudjanak dolgozni a szervezetek. A pályázatot évente áprilisban hirdetik meg, ahová max. 60 másodperces vagy 800 karakteres leírással lehet pályázni a sok papír helyett, így a bírálást is megkönnyítik, és ez azt jelenti, hogy jól tud kommunikálni az illető, röviden összefoglalja céljait. Legutóbb a facebookon történt a pályázás, mindenki láthatta a másik írását. Sokszor a zsűri döntéseit is feltették videóval. A negatív hozzászólóknak a közösség tagjai „szóltak be”. A legjobbakat a Hr-esekhez hívják be, és a legjobb hármat kiválasztják. Idén többek közt Rosta Gábor nyert A városi tanya pályázatával, melynek videóját is láthattuk.

Önkéntes közösség: a Vodafone dolgozói évente négy napot megpályázhatnak, amelyet munkaidőben civil tevékenységgel szeretnének tölteni, pl. beteg gyerekekkel vagy idősekkel foglalkozni. Végül nem sikerült megnézni azt az érdekes videót, ahol az önkéntesek croissanokat csomagolnak ki a vadaspark medvéinek és farkast sétáltathatnak az erdőben.

Vodafone Felelősségvállalás a facebookon: http://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas

 

(Habók Lilla, meetoff.eu)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság