Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DUE KGB a katasztrófavédelem nyomában

Ismét egy érdekes helyszínre fogunk ellátogatni a DUE Kulissza Gerilla Brigád tagjaival, méghozzá a tűzoltók eszközeinek és tevékenységének bemutatásával foglalkozó kiállításra. Tudtad, hogy a légzőkészülék magyar találmány?

A katasztrófavédelem a tűzoltóság és a polgári védelem összevonásával jött létre 2000. január 1-jén. A múzeumban többek között megtekinthetők régi tűzoltó eszközök, felszerelés, ruházat illetve fecskendők rajzai és modellek.

Mint tudjuk a tűz még az ember létezése előtt már aktívan jelen volt a Földön és megannyi pusztítást végzett a természetben. A későbbiekben viszont hasznára is vált az embereknek, de van az a pont, amikor a balesetek és a szándékosság miatt az életünket is fenyegetheti. Ha nem lennének bátor és szakképzett tűzoltók, illetve nem lenne erre a váratlan helyzetre kialakult központi szervezet, akkor talán magunk nem is tudnánk megfékezni a tűz terjedését.

A Katasztrófavédelem fő feladata egyébként a katasztrófák hatósági megelőzése, a polgárok életének mentése, a védekezés megszervezése és végrehajtása illetve helyreállítás és újjáépítés megvalósítása.

A Tűzoltó Múzeumba való látogatás ideje: 2017. április 24. hétfő 14:00
Helyszín: 1105 Budapest, Martinovics tér 12.

Jelentkezéseteket legkésőbb április 21-ig tudjuk fogadni erre a programra a due@due.hu e-mail címen. A regisztrációkat beérkezési sorrendben dolgozzuk fel és igazoljuk vissza. A programon legfeljebb 30 fő vehet részt.

Gyertek és nézzük meg együtt ezt az érdekes kiállítást egy szakmai vezetés kíséretében!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság