Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hatalmas sikerrel ért véget a DUE 37. médiatábora

Újra eltelt 10 nap, vége a 37. Médiatábornak. A fiatalok nehezen hagyták ott Balatonszárszót és persze régi, valamint új barátaikat.

Könnyes volt a búcsú a balatonszárszói Lepkeházban tartott nyári médiatáborban. Az utolsó este táborzáró bulija előtt a táborlakók elmondhatták, mit éreznek, mit gondolnak a táborban töltött napokról. Korra és nemre való tekintet nélkül többen megkönnyezték a 37. Médiatábor végét. A fiatalok többsége a vasárnap délelőtti, 11:39-kor induló gyorsvonattal utazott Budapest irányába.

Rengeteg program, élmény, szakmai fejlődési lehetőség, barát és jókedv várta a fiatal diákmédiásokat, akik egyesületünk nyári szuper intenzív képzését választották. Az év legjobb 10 napján, ahogy a korábbi táborozók hívják, nem volt egy percre sem megállás. A csoportok folyamatosan dolgoztak, alkottak, és végtelen kreativitásukról tettek tanúbizonyságot. A tizedik nap végére egy remek közösség alakult ki abból a 96 fiatalból, akik július 7-én először, vagy sokadik alkalommal lépték át a DUE Médiatábor kapuját.

Visszatértünk a Balaton partjára, idén a balatonszárszói Lepkeházba, ahol a délelőtti és délutáni csoportfoglalkozások izgalmas és tanulságos szakmai előadásokkal és workshopokkal, valamint a bűnmegelőzés és a balesetmegelőzés jegyében szervezett tematikus programokkal egészültek ki.

A médiatábor vendége volt Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere, Levi admin, a Trollfoci alapítója, szerkesztője, M. Kiss Csaba, a Hír TV felelős szerkesztője, Fehér Tünde r. ezredes, Kovács Dorottya r. főhadnagy, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a LoveInfo, valamint dr. Berár Iván r. ezredes.

A tematikus csoportok újságot írtak, irodalmi mellékletet szerkesztettek, videókat, rádióműsorokat, grafikai munkákat készítettek, fotóztak, valamint online weboldalt töltöttek meg tartalommal. A kitartó munka mellett jutott idő a pihenésre és a kikapcsolódásra is: táborozóink nem csak a Balatonban, de a Lepkeház medencéjében is hűsölhettek.

Nem árulunk zsákbamacskát, ezért eláruljuk, jövő júliusban is megrendezzük a DUE Médiatábort, immár a 38-ikat. Ha figyelmes vagy, korábban biztosíthatod helyedet 2018 legjobb 10 napjára, mint gondolnád.

A 37. DUE Médiatábor valamennyi produktuma hamarosan elérhető online.

 

 

A program a Közösségek határok nélkül - diákújságírók a kisközösségek szolgálatában című, EFOP-1.3.5-16-2016-00279 számú projekt keretében valósult meg.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság