Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A legfontosabb a három E!

Energia, Empátia, Etika – hallhattuk Varga G. Gábor újságírótól a Civil Kommunikációs Akadémia harmadik előadásnapján, 2011. január 26-án, a Barabás Villában. A civil szervezetek munkatársai megtudhatták, hogy a három E nélkül nem lehet hiteles sem az újságíró, sem pedig a civil önkéntes.

 

Ha nem fektet elég energiát az ügybe, amin dolgozik, vagy nincs benne empátia a körülötte élőkkel szemben, vagy nem viselkedik etikusan, akkor jobb, ha nem foglalkozik emberekkel.

Szayly József (Magyar Rádió) a közszolgálatiságról beszélt, és gyakorlati tanácsokkal is ellátta a résztvevőket. Ha egy civil szervezet szeretne bekerülni a médiába, mindig legyen mondanivalója, a mondanivalónak legyen hírértéke, és mindez legyen érdekes.

Veszelszki Ágnes nyelvésztől (ELTE) megtudhattuk, mik azok az alapvető nyelvi és kommunikációs formák, amelyek elengedhetetlenek a hatékony kapcsolatépítéshez. Fontos a saját intim szféra, amelyet feltétlenül tisztelnünk kell. Gondoljunk csak bele abba, hogy ha beszállunk egy tömött liftbe, hogyan viselkedünk? Nem nézünk senkire, a semmibe bámulunk, vagy hatszázszor is elolvassuk, hogy a lift 12 férőhelyes és 940 kilogrammot bír el.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság