Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

#amobilvarhat – de mi az a Hashtag?

Mire jó a # azaz a hashtag és hogyan kell használni?

A #hashtag hazánkban is egyre inkább terjed, így már te is biztosan találkoztál vele. A kis jelzés első ránézésre butaságnak tűnhet, sokan idegenkednek tőle, azt hiszik, valami programozói „dolog”. Ne aggódj, nem csak te nem tudod, mire jó, nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire is jó pontosan.

Mások által már befuttatott, elterjedt hashtag-et használni nem nehéz. Persze ennek is megvannak a szabályai a hatékonyság érdekében, de meg kell tanulnod, hogy akár te is létrehozhatsz saját hashtagaket is, amelyet ha jól választasz meg, terjedni fog.

Ugyanis ha ügyesen csinálod, és van egy kis szerencséd is, a hashtag terjedni fog köreidben, és ha ránéznek az emberek, alapvetően a te márkád fog eszükbe jutni. Azért azt tudnod kell, hogy ez általánosságban véve egy nagyon nehéz feladat, de nem kivitelezhetetlen.

A Facebook-on ha rákattintasz egy hashtag-gel jelölt szóra egy teljesen új oldalra irányít át az oldal, ahol a felhasználók adatvédelmi beállításaitól függően láthatsz releváns posztokat. Itt is lehetőséged van a legjobban menő hashtag-ek közt külön böngészni.


Az Instagram-on a hashtag-elés kiváló, ha szeretnél olyan fotókat találni, amelyek a tiédhez hasonlók. Csak készíts hashtag-et a képedhez, és az ott megjelenő link automatikus átvisz egy olyan oldalra, ahol hasonló tematikájú fotókat találsz. 

Tehát hashtagre fel és ne feledjétek #amobilvarhat !

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság