Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hogyan fogjak hozzá „A mobil várhat!” pályázat íráshoz?

Sokan pályáznának, de még sosem csináltak ilyet. Szeretnének nyerni, de félnek belevágni, mert a kudarctól tartanak. Most adunk 3 tippet, hogyan is kezdj hozzá a pályázat írásához.

A mobil várhat! ugye arról szól, hogy tegyük le a telefont és ne használjuk vezetés és közlekedés közben mert rengeteg baleset adódott már ebből. Égető szükségét érezzük annak, hogy ráébresszük erre az embereket és Te leszel az, aki a pályázatoddal erre mindenképpen fel szeretnéd hívni a figyelmet.

Az első és legfontosabb lépést már meg is tetted azzal, hogy rászántad magad és reménykedsz abban, hogy nyerni fogsz a beadott pályaművel. Ami még fontos, hogy egy, a már jól ismert „A mobil várhat!” felirattal a kezeden készült képet is mellékelj majd a szöveges pályázathoz.

1.       A szöveges pályázatnak, aminek maximum 1 oldalasnak kell lennie, meg kell ragadnia a figyelmet és meg is kell tartania persze. A szervezetek nagyon sok pályázatot kapnak általában és a jó pályázat olyan, amire az elbíráló a sok közül emlékezni fog. Tehát ne legyen egy tucat, inkább legyen egyedi és emlékezetes.

 

2.       Legyen a pályázó és a pályázat magabiztos. Soha ne írd azt, hogy „csinálnánk”, „próbálkozunk”, írd inkább azt, hogy „fogjuk”, „megcsináljuk” ! „A mobil várhat!” egy nagyszerű kezdeményezés, vess be mindent, hogy a pályázatodból egyértelműen átjöjjön az, hogy miért is mondjunk STOP-ot a telefonálásra vezetés és közlekedés közben.

 

3.       Lényegre, lényegre, lényegre! Ne kalandozzunk el a témától. Tisztán, szépen és érthetően írd le, amit gondolsz és amit tennél. „A mobil várhat!” pályázatra jelentkezel, úgyhogy biztosan van határozott elképzelésed a témáról, bátran írd le, de lényegre törően!

Amennyiben úgy érzed, hogy készen áll a maximum 1 oldalas pályázatod az elküldésre, előtte még mindenképpen ellenőrizd, hogy véletlenül se maradjon benne helyesírási hiba. Ha készen áll minden, akkor bátran küldd el nekünk a www.due.hu/palyazat felületi oldalon.

Beadási határidő: 2017. november 15.

A pályázaton és a versenyen részt vehet minden 12-22 év közötti diák.

Eredményhirdetés és díjátadás: 2017. december

Sok sikert!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság