Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tudós csajok pályázat - Exkluzív helyszínlátogatás a Szeizmológiai Obszervatóriumba

Dr. Kiszely Márta szeizmológus fogja a „Tudós csajok” programban résztvevőket körbevezetni a Sas-hegy gyomrában található szeizmológiai állomáson. Számtalan kérdésre tudni akarod a választ a földrengéssel kapcsolatban? A legjobb tanítót biztosítjuk számodra!

Dr. Kiszely Márta szeizmológus vagyok.
Az MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumában dolgozom. Intézetünk idén már 112 éves, igazán nagy múltra tekint vissza!
Feladatunk a hazai és környező országokban észlelhető földrengések monitorozása, és a velük összefüggésben lévő jelenségek tanulmányozása, valamint a Föld szerkezetének kutatása.

Magyarország nem tartozik a földrengések által gyakran sújtott országok közé, de a korabeli krónikák hazánk területén kipattant több komolyabb károkat, sőt halálos áldozatot is követelő földrengésről is beszámolnak. Érdemes többet tudni e természeti jelenségről, aminek előrejelzése sajnos nem lehetséges. A földrengésekkel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, érdekességeket és az itt folyó munkát nagy örömmel mutatom be Önöknek.
Mindenkit szeretettel várok a programra, a fiatalságé a jövő, legyünk minél többen a természettudomány szerelmesei!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság