Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tudós csajok pályázat - Nálunk minden arany, ami fénylik!

Tudós csajok készenlétbe, hamarosan a hírhedt vegyész kezeibe adunk benneteket! :)
Ha tudomány, kémia, akkor nálunk az első számú név Deák Andrea - MTA TTK Szerves Kémiai Intézet, “Lendület” Szupramolekuláris Kémiai Kutatócsoport.
A legjobbaktól tanulni a legjobb dolog!

A gyógyászatban is felhasználható, újszerű és értékes tulajdonságú aranytartalmú szupramolekulák létrehozása a célja az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában önálló kutatócsoportot alapító Deák Andreának.

Az aranytartalmú szupramolekulák tanulmányozásával Magyarországon egyedüliként foglalkozó Lendület-csoport vezetője a fémtartalmú szupramolekulák előállításának és egykristály-röntgendiffrakciós szerkezetmeghatározásának szakértője, 2005 óta pedig aranytartalmú szupramolekulák előállításával foglalkozik. Célja a gyógyászatban is felhasználható, újszerű és értékes tulajdonságú aranytartalmú szupramolekulák létrehozása és egy szakmailag kiemelkedő színvonalú, nemzetközileg is elismert tudományos műhely megteremtése. A szupramolekuláris kémia művelői azt kutatják, hogy az élet vegyi folyamataiban megismert megoldások miként ültethetők át a szintetikus kémia gyakorlatába.

"A molekulák világa a mienknél nagyságrendekkel kisebb, titokzatos és rejtett világ. Kíváncsiságom arra ösztönöz, hogy minél többet tudjak meg róla"

Az ifjú kutatókat egy olyan előadásra és laborlátogatásra invitáljuk, ahol Andrea lerántja a leplet az arany molekulákról. Mind kutatásairól, eredményeiről mind a természettudományokról és annak fontosságáról fogunk előadást hallani egy érdekes labori munka közepette.

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság