Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tudós csajok pályázat - Etológia mesterfokon és fMRI

Jégh-Czinege Nikolett és Dr. Pongrácz Péter etológusok egy igazán izgalmas kutyakiképző terem látogatással és előadással várják a kis tudósokat az ELTE TTK Lágymányosi Campusán, az Etológia Tanszéken.
Kutya-ember kommunikáció, kutyaugatás hatása az emberre, evolúciós háttér, fMRI.
Soroljuk még? :)

Biológus mesterdiplomáját az ELTE TTK biológia mesterszak, 'Ökológia, evolúció- és konzervációbiológia' szakirányán szerezte. Jelenleg etológus doktoranduszként az ELTE Etológia Tanszékén dolgozik. Mivel gyermekkora óta kutyák vették, illetve veszik körül, így nem meglepő, hogy a doktori témájának a kutya-ember közti vokális kommunikációt választotta. Ennek során különböző akusztikai jellemzőkkel rendelkező kutyaugatások hatását vizsgálja embereken azok kognitív-, motoros-, illetve különböző élettani funkcióikra. Hasonló témában írt diplomamunkájával mesterszakos hallgatóként OTDK különdíjat is nyert.

Megismerni akár állatok, akár emberek viselkedésének evolúciós, biológiai hátterét nagyon nagy feladat, komplexen átlátni igazán nem is lehet. Így ahhoz, hogy adott fajról és annak reakcióiról, viselkedéséről minél többet és minél átfogóbban megtudhassunk, kutatókra van szükség. Célom, hogy bemutassam, mivel jár a kutatói lét, mikben rejlenek a viselkedéskutatás szépségei, milyen lehet egy ennyire szociális állattal, a kutyával együttműködve mindig valami újat tanulni róluk, sőt, akár saját magunkról, az emberről is. Remélhetőleg sikerül a pályaválasztóknak bemutatnom, hogy mennyi élménnyel gazdagodhat valaki azáltal, hogy új dolgokat tanul és ismer meg egy-egy adott fajról, főleg, ha az a faj, az ember legjobb barátja is egyben.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság