Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Budapest Noir már a mozikban!

2017. november 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült.

Főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata, Anger Zsolt és Törőcsik Franciska.

Gárdos Éva (rendező: Amerikai rapszódia, vágó: Miniszter félrelép, Szabadság, szerelem ) rendezésében készült Budapest Noir, Kondor Vilmos azonos című könyve alapján készült, az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása.

Kondor Vilmos krimije 2008-ban a hazai irodalmi élet egyik legnagyobb meglepetése volt, hatalmas kritikai- és közönségsikerrel. A könyv azóta világszerte számos nyelven jelent meg, Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában.

Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián) a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. Gordon Zsigmond filmbeli szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert Tenki Réka alakítja.

A forgatókönyvet Kondor bestselleréből Szekér András (Nagy füzet) írta, operatőre Ragályi Elemér (Magasiskola, A miniszter félrelép, Az ajtó, 1945), a harmincas évek Budapestjét Pater Sparrow (1, Burgundy hercege) látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket  Flesch Andrea (Colette, Tiszta szívvel, The Duke of Burgundy, Tulse Luper bőröndjei) tervezte.

A Budapest Noir a Pioneer Pictures  gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. Többek között a Red Sparrow  (főszereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton), a Colette  (főszereplő: Kiera Knightley), az Atomic Blonde (főszereplők: Charlize Theron, James McAvoy) nemzetközi filmsikereket is jegyző Pioneer csapatnak a Budapest Noir az első magyar mozifilmje. A film a Big Bang Media forgalmazásában, 2017. november 2-án kerül a magyar mozikba.


Szereplők: Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Kováts Adél, Törőcsik Franciska
Rendező: Gárdos Éva
Producer: Kemény Ildikó
Gyártó: Pioneer Pictures
Forgalmazó: Big Bang Media
Korhatár: 16
Premier: 2017. november 2.

Az előzetest az alábbi link alatt tekinthetitek meg

Kapcsolódó hírek

Ingyenes filmvetítés és közönségtalálkozó

Nézd meg velünk a Budapest Noir-t és beszélgess a főszereplőkkel. Bújj bele Te is a bűnügyi újságíró szerepébe, nézzük meg együtt milyen volt az oknyomozás a 30-as években, Budapesten.

A BUDAPEST NOIR KULISSZATITKAIRÓL MESÉLT TENKI RÉKA

A harmincas évek korhű ruhái, ma már oldtimer autói, szépemlékű, békebeli kávézói kísérik a magyar Sherlock útját a Budapest Noir című lebilincselő filmben. Vannak azonban dolgok, amelyek azóta sem változtak: a családok titkai és az emberek sötét lelke.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság