Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tudós csajok pályázat – A kiválasztottak nagy napja

Elérkezett a várva várt nap a Tudós csajok pályázatra jelentkező és kiválasztott diákok számára! Sokat izgultak a kis tudósok, de mára már nagy lelkesedéssel várják az első alkalmat.

Ma, azaz 2017. november 8-án STARTOL a Tudós csajok/fiúk csapata.

Erős a mezőny, abban biztos vagyok, hogy a skacok az előadások és helyszínlátogatások előtt/után is megtalálják majd maguk között a közös témákat kémia, fizika vagy a biológia területén. Van, aki tengerbiológusnak készül és szívesen dolgozna a National Geography munkatársaként is akár. Nos, annak már előre lehet örülni, hogy a National Geographic magazin online szerkesztőjével összehozunk egy találkozót a csapatnak.

Mások számára a fizika, vegyészet és rákkutatás, ami motiváló.
De a pályázatok rejtettek még vulkanológiát, űrkutatást, víruslaboratóriumot, ásványlelőhelyről készült saját kutatást is. Tervek, álmok vannak, mi pedig segítünk nektek, hogy elérjétek a céljaitokat és segítünk a döntésekben kis tudósok!

Mostantól kezdve folyamatosan be fogunk majd mutatni a DUE-sok számára egy-egy főt a Tudós csajok csapatból, hiszen most már Ők is közénk tartoznak és mi pedig mindig örülünk az új arcoknak, az okosaknak meg pláne! :)
Jövő héten ellátogatunk a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumba és tudósítjuk majd az érdeklődők számára az élményeket és véleményeket.

A Tudós csajok projektben résztvevők:
Albert Lilla, Csuzda Anna, Erdősi Boglárka, Fölsz Orsolya, Fülöp Lili Mária, Gál Virág, Gergely Gréta, Gyányi Tímea, Hegyesi Eszter, Herzog Fruzsina, Jakab Eszter, Kalas Noémi, Kas Lívia, Kegyes-Brassai Anna Csilla, Kiss Luca Sára, Kőműves Tamás, Kulik Noémi Tünde, Láng Laura, Marton Réka, Mihály Hanna, Nagy Renáta Nóra, Páli Emese Kincső, Pelle Aletta Gréta, Rácz Dorottya Szilvia, Rapatyi Anna, Szabados Kriszta, Szabó Panna, Toldy Bence Miklós, Xu Yiling Jázmin.


Kövessetek minket, hiszen hamarosan jelentkezünk az első élménybeszámolókkal!

Jakab Linda

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság