Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Testről és lélekről - Filmajánló

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar szerzői filmjében egy nő és egy férfi ugyanazt álmodja. A húsüzemben, ahol dolgoznak, egy pszichológus előtt kell beszélniük az álmaikról, és ekkor derül ki, hogy mélyen, tudat alatt, közük van egymáshoz: jobban, mint gondolták.

A történetben rejlő, megejtő gyengédséget a húsfeldolgozó, hentes-üzem brutalitása, az állatok levágásának megrázó képei ellenpontozzák. Ugyanakkor Enyedi Ildikó filmje nem nélkülözi a humort sem. Az emberi kapcsolatokról, a szimpátia mögött meghúzódó rejtett okokról szóló film Arany Medvét nyer a Berlini Filmfesztiválon.

Kapcsolódó hírek

Brazilok - Filmajánló

A film elején az Egerhez közeli Noszvaj barlanglakásait látjuk. Itt, elég nagy nyomorban, még ma is élnek romák, földpadlós kunyhókban. Bár a barlanglakások többsége ma már látványosság.

Taxidermia - Filmajánló

A film címe magyarul annyit jelent: halott állatok kipreparálása, ám a tulajdonképpen szkeccsfilmnek, vagyis összeillesztett rövidfilmekből, egymásra ható rövidfilmekből álló filmnek is tekinthető Pálfi György műnek csak az utolsó epizódja szól valóban egy preparátorról.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság