Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Exkluzív látogatás a Sztárban sztár +1 kicsi stúdiójában

Páratlan lehetőséget kaptak a DUE Médiahálózat újságírópalántái: 2017.január 26-án a SuperTV2 ismert és közkedvelt műsorának, a Sztárban sztár + 1 kicsinek nézői és részesei lehettünk, és egy exkluzív szombat délutánt tölthettünk a Róna utcában.

Délután háromkor már készen álltunk a Mafilm és a Magyar Nemzeti Filmalap portája előtt a Róna utcában, hogy beléphessünk az L2 hangárba, amely olyan szuperprodukcióknak adott otthont a Sztárban Sztár előtt, mint a Popdaráló vagy a Megasztár. A nyári médiatábor óta nem látott, Budapesttől több száz kilométerre élő barátaink is eljöttek erre az alkalomra.

 Hatalmas színpadtér, óriási ledfal-díszlet, suhanó kamerák, kör alakú nézőtér – a biztonsági ellenőrzés után belépve a stúdióba csodás látvány fogadott bennünket. Velünk szemben épp Nagy Adri és testvére, Bogi készültek arra, hogy Ágai Irén és Jávor Pál „Oda vagyok magáért” című dalát előadhassák. A színpadon megelevenedett a harmincas évek világa, és egyszer csak felcsendültek a dallamok a jól ismert hangokon.

Nemsokára megtudtuk, hogy a produkció nem csak nézőként tekint ránk: egy nagy kulisszabejárás után interjúzhatunk a sztárokkal!

Meglepően közvetlen és kedves vezetőnk elvitt bennünket a vezérlő sok-sok képernyős termeibe, a sztárok öltözőihez, a pici sminkszobába és kellékraktárba. Elképesztő volt látni, hogyan épül fel pontról pontra a SuperTV2 monumentális produkciója! A monumentalitás mellett egyetlen percig sem éreztük úgy, mintha egy elvarázsolt kastélyban lennénk, ahol csupán porszemek vagyunk a gépezetben. Vastag Tamás például ügyes-bajos dolgainak intézése közben háromszor is szembejött velünk, sztárallűrök nélkül köszönt nekünk.

Miközben a produkciók szüneteltek kb. 1 órán át, mindannyian interjúztunk valakivel. Mikrofon- és lencsevégre kaptuk Kocsis Tibort, Fodor Elizát, Varga Szabolcsot, Somogyi Dóra szerkesztőt és Simon Zita sminkmestert. Ezúttal egymást is láthattuk munka közben, így egymástól is tanulhattunk. Röpködtek az instastoryk és a szelfik, ahogyan az lenni szokott.

Az interjúk befejeztével folytatódott a show. Hevesi Tamás és Horváth Csenge az Opus nagy slágerét, a Live is live-ot adták elő. Hatalmas taps fogadta részünkről, ahogyan Vastag Tamás és Varga Szabolcs közös dalát is. Vastag Tamás ezúttal a Halott Pénz énekese, Marschalkó Dávid bőrébe bújt, és bár a próbán még nem volt vörösre festve Tomi haja, megdöbbentő volt a hasonlóság. Az „Élnünk kellett volna még” című slágert együtt dúdoltuk az átalakult sztárokkal. Éreztük, hogy ők fogják megnyerni a következő heti döntőt, és sejtésünk be is igazolódott.

A négy órán át tartó exkluzív látogatás után örök emlékekkel és egy újabb DUE-s nap érzéseivel távozott el lelkes és szorgos csapatunk a Róna utcából.

Lami Krisztofer

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság