Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Miért jó a DUE?

A kérdést akár meg is fordíthatnánk: miért nem? De mivel erre nehezen tudnánk válaszolni, inkább mégis az előnyeiről írtunk, mert abból sokkal, sokkal több van.

Szinte nincs olyan dolog, amiben ne jelentene előnyt a DUE az újságírással ismerkedőknek, a pályára készülőknek, a felvételi előtt állóknak, az érdeklődő szimpatizánsoknak, a társaságra, barátokra, kapcsolatokra vágyóknak, a sajtóban dolgozó egykori diákújságíróknak vagy a média világát kíváncsisággal szemlélőknek.

 

Közösség

Ha az ember berak sok közös érdeklődésű embert egy helyre, abból nagy baj már nem lehet. Sőt! Ezért olyan fergeteges hangulatúak a sajtófesztiválok, a Kulissza Gerilla Brigád akciói, vagy egy-egy médiahétvége. Ezért születnek már sok-sok éve olyan bejegyzések a nyári tábor után, hogy „Már csak 355-öt kell aludni és újra tábor!”, „Hiányoztok!”, vagy éppen „Ki tudna segíteni ennek a cikknek a megírásában?”. A DUE mindenkit tárt karokkal vár, és örökre megváltoztat - aki kételkedik, olvassa csak el az elnökségi bemutatkozásokat, és csodálkozzon rá: van, akit még ennyi év után is fogva tart az első DUE-s élmény.

 

Tehetség

Persze, ha csak a közösség lenne, lehetnénk akár Bud Spencer Baráti Kör is. A DUE azonban szakmai szempontból is sokat nyújthat a leendő tévéseknek, rádiósoknak és újságíróknak, vagy bárkinek, aki akár egy kicsit is érdeklődik a média bármelyik része iránt.

Szakkönyveinkből felkészülhetsz az érettségidre, a felvételidre, egyetemi vizsgáidra, vagy éppen első munkahelyed kihívásaira. Rendezvényeken, táborokban, szakmai hétvégéken kóstolhatsz bele az újságíró-létbe: a jó hangulat, az elméleti és gyakorlati tapasztalat, a szakemberek garantáltak. Ráadásul nem csak a fiatal DUE-s médiaszakemberektől tanulhatsz, de a szakma nagy öregjeitől is, akik rendszeresen ellátogatnak rendezvényeinkre, hogy megosszák tapasztalataikat a fiatalabb generációval.

A fiatalabb generáció pedig sokszor él is ezzel a lehetőséggel: sok régi DUE-snak sikerült a médiában elhelyezkednie. Napi-, hetilapok, rádiók és televíziók foglalkoztatják őket minden stílusban, a hírtől a bulvárig. Közülük sokan még ma is egyesületünk aktív tagjai és tudásukkal, munkájukkal segítik a diákújságírókat.

 

Barátság

De mi vonzza vissza az embereket a szakmán és a közös érdeklődésen kívül? Nos, a DUE nem pusztán szakmai szervezet. Ha az lenne, megelégednénk a tankönyvek kiadásával, néhány szemináriummal, és egy-két e-mail megválaszolásával. A DUE-tagság azonban kicsit olyan, mint a Sziget nyáron: itt mindenki elfogadja a másikat, egy kicsit kollégák, de nagy részben barátok vagyunk. A kör pedig bővíthető, hiszen minden új tagot szeretettel fogadunk, legyen szó egy tábori csoportfoglalkozásról, egy kulisszák mögötti látogatásról, vagy egy DUE Tallózóba írt cikkről.

 

Közösség, tehetség, barátság. Ezért jó a DUE. Ha azt írnánk, csatlakozz, az szimplán reklám lenne, és amúgy sem olyan hihető - azért megtalálod lent, hogyan lehetsz DUE-tag. Leginkább azt ajánljuk, gyere el egy rendezvényre, érezd jól magad, és fedezd fel magadnak mindazt, amit a DUE adni tud. Mert az nem kevés - szakmailag és emberileg sem.

 

Hogyan legyél tag?

Az egyesületnek könnyedén tagja lehetsz, ha kitöltöd a belépési nyilatkozatot, befizeted a tagdíjat és eljuttatsz hozzánk egy igazolványképet. Ha személyesen szeretnéd intézni a belépést, szeretettel várunk a DUE-irodában. Postai úton is létrejöhet a tagság: küldd vissza levélben a kitöltött belépési nyilatkozatot a befizetett tagdíj csekkjének fénymásolatával és egy igazolványképpel. Amennyiben az elektronikus utat választod, a fényképed fájlneve ne tartalmazzon ékezetet és szóközt!

Csekket az irodában igényelhetsz. A tagsági díj egy évre 3 600 Ft. Ha sajtóigazolványt is szeretnél, annak egyszeri kiváltási díja további 3 100 Ft. A tagság minden év október 31-ig tart, utána meghosszabbítható. Ahogy mi mondjuk: az új DUE-év novemberben kezdődik.

A DUE iroda címe: 1148 Budapest Örs vezér tere 11. Postacím: 1583 Budapest, Pf. 14.

9 000 forintért három évre is válthatsz tagságot!

A tagsággal természetesen egyéb előnyök is járnak: rendezvényeiken, táborunkban, programjainkon kedvezményes áron vehetsz részt. A kedvezmény mértéke mindig az adott programtól függ.

A tagsági díjat befizetheted a DUE bankszámlájára is: OTP 11714006-20235338

A sajtóigazolvánnyal rengeteg kedvezményt vehetsz igénybe, ezekről bővebben ITT olvashatsz.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság