Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Még 5 napig kitöltheted a NE DŐLJ BE! tesztet

Már mintegy 13 ezren kitöltötték a NE DŐLJ BE! tesztet. Ne maradj le a nyereményekről Te sem. Még van öt napod, hogy válaszolj a 20 eldöntendő kérdésre. Középdöntő és döntő élőben a 25. jubileumi Sajtófesztiválon. Látogass el a nedoljbeteszt.hu oldalra.

A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület bűnmegelőzési vetélkedője, a „Ne dőlj be!”, játékos formában hívja fel a figyelmet a korosztályt érintő veszélyekre és a megoldási lehetőségekre. A többfordulós verseny résztvevői az új ismeretek mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak. Az első fordulóban egy 20 kérdéses tesztet kell kitölteni, a www.nedoljbeteszt.hu oldalon, ami számítógépről, tabletről és okostelefonról is elérhető.

Mit jelent a bűncselekmény szó? Ki lehet elkövető? Mit jelent a cyberbullying? Mi a rohamivás? Mi a rendőrség szlogenje? Hogyan kerülhetem el a veszélyeket? A DUE Médiahálózat népszerű tesztsorozatának ezúttal az a célja, hogy a diákok megtudják: ismerik-e a rájuk leselkedő veszélyeket, tudják-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és hogyan kerülhetik el azt, hogy jogsértés áldozatai legyenek. A 12-24 éves korosztálynak készült online tesztsorozat olyan érdekes kérdéseket is felvet, amelyekről eddig esetleg sokan azt hitték, hogy az még csak diákcsíny. Emellett pedig olyan új ismereteket is közöl, melyeknek köszönhetően a fiatalok pontos információkat szerezhetnek például a jogaikról, a zaklatás formáiról, a tudatmódosító szerekről, a rongálásról, a garázdaságról, szexuális, illetve vagyon elleni bűncselekményekről, vagy akár az emberkereskedelemről is.

A www.nedoljbeteszt.hu oldalon április 15-ig lehet kitölteni a tesztet. A legjobbak már személyesen, élőben versenyezhetnek a fődíjért, egy laptopért, valamint további okoseszközökért az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon 2018. május 11-én a budapesti Tesla-ban.

A projekt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Belügyminisztérium támogatásával, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakmai partnerségével valósul meg.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság