Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lezárult a NE DŐLJ BE! teszt online fordulója

Kimagasló érdeklődés mellett zárult a NE DŐLJ BE! Bűnmegelőzési Teszt 2018. január 22. – 2018. április 15. online szakasza.

Az online tesztet több mint 13 200 fiatal töltötte ki, akik közül kerül majd ki az az 1000 – játékszabály szerint jogosult – versenyző, akik a közönség és sztárvendégek előtt is bizonyíthatják, mennyire ismerik a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseket.

A Játék második, személyes jelenlétet igénylő fordulójában szintén a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre kell választ adni. Itt, a középdöntőben derül ki, ki a legjobb 12 versenyző, akik majd egy látványos döntőben mérik össze tudásukat. A középdöntőre és a döntőre 2018. május 11-én a 25. jubileumi Sajtófesztiválon kerül sor a budapesti Tesla Rendezvényközpontban. A legjobb online kitöltők meghívást kapnak a középdöntőre, amelyet követően regisztrálni tudnak a versenyre. Mivel a döntő nyilvános, így mindenkit szeretettel várunk. Jegyek elővételben vásárolhatók a www.tixa.hu oldalon.

A Ne dőlj be! teszt továbbra is kitölthető. Viszont az április 15-e utáni tesztkitöltők már nem kerülnek be az élő kvízjátékba.

Mit jelent a cyberbullying? Mi a rohamivás? Mi a rendőrség szlogenje? Kapásból tudod a válaszokat az ilyen kérdésekre? Akkor a NE DŐLJ BE! – Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt– bizony neked szól! A DUE Médiahálózat népszerű tesztsorozatának ezúttal az a célja, hogy megtudd: ismered-e a rád leselkedő veszélyeket, tudod-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és hogyan kerülheted el, hogy bűncselekmény áldozata legyél. A január 25-én indult Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakmai partnerségével jött létre.

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlott, a legügyesebbek pedig továbbjutottak a későbbi fordulókba. A tesztet bárki kitölthette, de a versenyben csak a 12-24 éves kor közöttiek vehetnek részt.

Az online teszten mindenki 20 kérdést kapott, amelyek mindegyikére 50 másodpercet szánhatott. A kitöltés végén az eredménnyel együtt láthatóvá váltak a helyes válaszok, így a hibákból tanulni is lehet. A kitöltésben segítettek a DUE  Médiahálózat honlapjára folyamatosan feltöltött tartalmak is, hasznos információkkal.

Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető volt 2018. január 25-től egészen április 15-ig, így gyakorlatilag bárhol, bármikor kitölthették a játékosok. Az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A legjobbak közé tartozni igazi megtiszteltetés, hiszen a középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb 12 fő juthat el a végső küzdelembe, az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, hogy ő a legjobb.

A középdöntőre és a döntőre tehát 2018. május 11-én a 25. jubileumi Sajtófesztiválon kerül sor a budapesti Tesla Rendezvényközpontban. A legjobbak meghívást kapnak, amelyet követően regisztrálni tudnak a versenyre. Mivel a döntő nyilvános, így mindenkit szeretettel várunk, hogy még többet megtudhasson a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekről. Mivel a döntő nyilvános, így mindenkit szeretettel várunk. Jegyek elővételben vásárolhatók a www.tixa.hu oldalon.

Mi vár rád május 11-én, pénteken, ha eljössz a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt döntőjére?

Az esemény napján, az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében találkozhatsz a legmenőbb mai magyar vloggerekkel. Ott lesz Ábel Von Müller, Ungdani, CultureGeeks, Nana, Mozdulj ki!, Herczeg Hajnalka és még sokan mások a YouTube-ról. Találkozhatsz ismert sportolókkal, híradósokkal, médiaszemélyiségekkel, sztárszínészekkel. Szurkolhattok a Nagy Diák KRESZ-teszt és a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt fináléjában a legjobbaknak a színpadi kvízjátékban. OLTÁRI CSAJOK és PÁL UTCAI FIÚK, a CSODÁK TÁRHÁZA a színház és a tudomány szerelmeseinek. De vár rád Farkas Franciska, Ember Márk, Nagy Ervin, Puskás Peti, a Holnap Tali! sztárjai és még sokan mások!

És persze álljon lövésre készen a telód kamerája egy jó kis selfie-re egész nap!

Szóval döntőre fel, várunk téged egy izgalmas, szórakoztató és nagyon is izgalmas rendezvénnyel Budapest központjában, a Teslában 2018, május 11-én, pénteken 10 és 18 óra között!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság