Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lezárult a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt online fordulója

Kimagasló érdeklődés mellett zárult a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt2018. február 05. – 2018. április 22. közötti szakasza.

Az online tesztet 14 000 fiatal töltötte ki, s közülük kerül ki az az 1000 – játékszabály szerint jogosult – versenyző,  aki meghívást kap a középdöntőbe, ahol a közönség és sztárvendégek előtt is bizonyíthatják, mennyire ismerik a közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdéseket.

A GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt egy háromfordulós nyereményjáték, melynek keretében 2018. február 05. és április 22. között volt kitölthető a DUE által, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakértői bevonásával fejlesztett online KRESZ-teszt a www.nagydiakkreszteszt.hu weboldalon. A GENERALI Nagy Diák KRESZ-tesztáprilis 22-e utáni már nem elérhető – kérlek kövesd figyelemmel honlapunkat a következő hasonló játékunkról!

 A Játék második, személyes jelenlétet igénylő fordulójában szintén Kresz kérdésekre kell választ adni. Itt, a középdöntőben derül ki, ki a legjobb 12 versenyző, akik majd egy látványos döntőben mérik össze tudásukat. A középdöntőre és a döntőre 2018. május 11-én a 25. jubileumi Sajtófesztiválon kerül sor a budapesti Tesla Rendezvényközpontban. A legjobb online kitöltők meghívást kapnak a középdöntőre, amelyet követően regisztrálni tudnak a versenyre. Mivel a döntő nyilvános, így mindenkit szeretettel várunk. Jegyek elővételben vásárolhatók a www.tixa.hu oldalon.

A második fordulóból a harmadikba jutó 12 legjobb eredményt elérő játékos az online teszt kitöltése előtt választott, hogy melyik fődíjért indul: a komplex jogosítványszerzési lehetőségért vagy a robogóért. A KRESZ tematikájú kvíz vetélkedők első helyezettjei nyerik meg a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt fődíjait.

Azok a középiskolák, melyekből a legtöbb tanuló tölti ki az első forduló tesztjét, sorsoláson vesznek részt a Játék harmadik fordulójában. A kisorsolt intézmény egy négyórás, interaktív gyakorlati elsősegély kurzust nyer 30-50 fő részére a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából.

Mi vár rád május 11-én, pénteken, ha eljössz a GENERALI Nagy Diák KRESZ-tesztdöntőjére?

Az esemény napján, az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében találkozhatsz a legmenőbb mai magyar vloggerekkel. Ott lesz Ábel Von Müller, Ungdani, CultureGeeks, Nana, Mozdulj ki!, Herczeg Hajnalka és még sokan mások a YouTube-ról. Találkozhatsz ismert sportolókkal, híradósokkal, médiaszemélyiségekkel, sztárszínészekkel. Szurkolhattok a Nagy Diák KRESZ-teszt és a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt fináléjában a legjobbaknak a színpadi kvízjátékban. OLTÁRI CSAJOK és PÁL UTCAI FIÚK, a CSODÁK TÁRHÁZA a színház és a tudomány szerelmeseinek. De vár rád Farkas Franciska, Ember Márk, Nagy Ervin, Puskás Peti, a Holnap Tali! sztárjai és még sokan mások!

És persze álljon lövésre készen a telód kamerája egy jó kis selfie-re egész nap!

Szóval döntőre fel, várunk téged egy izgalmas, szórakoztató és nagyon is izgalmas rendezvénnyel Budapest központjában, a Teslában 2018, május 11-én, pénteken 9 és 18 óra között!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság