Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A Kempinski V.I.P. vendégei voltunk

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest hotelben tett látogatást 2011. február 18-án pénteken a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. A kíváncsi DUE-sokat Somlyai Zoltán, a hotel marketing- és értékesítési igazgatója vezette körbe a luxusszálodában.

- A hotelt 1990 és 1992 között építették, Finta József tervei alapján. A kilenc emeletes C alakú épület teret ad 366 szobának, 31 lakosztálynak, konferencia- és rendezvénytermeknek, éttermeknek, bároknak, az ázsiai ihletésű Kempinski SPA-nak, a szépségszalonnak és az üzleteknek - hallhattuk a részletes tájékoztatást. Három szobában jártunk és egy elnöki lakosztályt is megcsodálhattunk.

- A szobák belső tervezésére kiírtak anno egy pályázatot, melyet két designer nyert meg. Ezért a szobákat, az egyik emelet türkizkékes vonulata, ill. a következő szint arany-fekete színvilága határozza meg. Minden szobát naponta takarítanak a szobalányok, ezért komoly logisztikai fejtörést okozhat egy-egy teltházas nap beosztása. Alkalmazottaink között egyaránt vannak saját, és külső takarítócégek által küldött dolgozók. A legnehezebb munkájuk a szobalányoknak talán a fürdőszoba tisztántartása. A márványborítású fürdőkben a zuhanykabinok hat négyzetméter felületű üvege nehezíti a takarítást - mondta az igazgató úr. Panaszra persze a szobákban nem lehetett semmi okunk, hiszen minden csillog-villog, akár új korában.

Ennek ellenére, jövőre egy nagyszabású, teljes felújítást terveznek a hotelben. Hét évente szokták például az ágyak matracát kicserélni vagy az ülőgarnitúrákat áthuzatolni. De hát lehet még ennél szebbet is kihozni ebből a szállodából?

Mindenesetre modernebbet aligha tudnak. Minden szobában úgy nevezett in-room-entertainment működik, ami egy belső hálózatú szórakoztatórendszer. A tévé készüléken keresztül lehet kapcsolatba lépni a recepcióval, és ezen keresztül lehet a szolgáltatásokat –videofilmek, zeneszámok, internethasználat- megrendelni. Továbbá, hogy ne szakadjunk el a külvilágtól egy percre sem, akár a fürdőben is kapcsolatba léphetünk szeretteinkkel, vagy éppen a hotel biztonságszolgálatával, ugyanis felszereltek egy telefont a vécépapírtartó mellé…

És hogy dönthetem el, hogy „aranyos” szobába vagy inkább türkizesbe kerüljek? Valószínűleg sehogy:

- Szobabeosztásnál első és legfontosabb prioritásunk a vendég kívánságainak kielégítése. Törzsvendégeinknek pontosan tudjuk, hogy milyen igényeik vannak, ezért igyekszünk minden esetben ugyanazt a szobát adni, ugyanazokkal a szolgáltatásokkal. –Az, hogy Varga Gábor, alias Vaga, mindig a folyosó legvégén található szobát kapta utazásai során, merő véletlen volt. Somlyai úr állítása szerint, nem létezik ábécé szerinti szobaelosztás. (Örüljetek Vargák!)

Természetesen a vendégek étkeztetéséről is öt csillagos konyha gondoskodik, az öt csillagos Kempinskiben. Ráadásul nem is egy, hanem mindjárt három!

- Az alagsorban lévő konyha a hotel személyzetét szolgálja ki. A földszinti konyha az, amely az étterem és a hotel vendégeire főz, s ahol a saját cukrászunk is dolgozik. Bankettek és rendezvények idejére pedig rendelkezésünkre áll egy harmadik konyha, mert 400-450 ember étkeztetése rengeteg munkát és embert igényel. A banquette szinten négy összenyitható salon, három boardroom, és egy konfernciaterem áll rendelkezésünkre a céges rendezvények ill. a sajtótájékoztatók lebonyolítására. Esküvő szervezése nem olyan gyakori szállodánkban, de ez elől sem zárkózunk el.

S mit csinálnak a vendégek, ha elfáradtak a városnézésben, és kikapcsolódásra vágynak? A Kempinski Hotel Corvinusnak erre is van megoldása:

- Az éttermünk a földszinten található, s ahogy már említettem, külön konyha főz a vendégekre. Három teremből áll: a lobbi, a főétterem és a télikert, melyet inkább csak exkluzívabb eseményekkor használunk. Külön menükártyákat állítunk össze, melyek inkább  egy multikultúrális konyhát tükröznek. A fölöttünk lévő szinten találjuk az 500 négyzetméteres Kempinski SPA-t, mely két részből áll. A vizes részen vannak a medencék, a szaunák, a gőzfürdők és az aromaterápia. A száraz blokkban pedig a fitnessterem és a kezelők találhatók. A szálloda lakói számára ingyenesek a szolgáltatások egy része (masszázs, szauna, szolárium), de havi tagságdíj ellenében külső vendégeink is igénybe veszik a SPA nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket.

A keleti stílusú Kempinski SPA annyira elvarázsolt, hogy elgondolkoztam a nyári időbeosztásomon: mikor lehetek két napra az öt csillagos szálloda vendége? Ha nem a főszezonban akarok jönni, ami áprilistól júniusig tart, akkor pont az érettségi bankettem után, július első hetében már „repülhetek” is az Erzsébet térre. Azonban reményeim hamar szertefoszlottak, amikor megnéztem a szobaárakat. A legolcsóbb két ágyas szoba 100-120 euró, míg az elnöki lakosztály bérléséért egy éjszakára, legalább 2300 eurót kérnek el.

 Ezért azt hiszem, marad az eredeti terv: egy ebéd elfogyasztása a NOBU Étteremben, mely a hotel halljából nyílik. És ki tudja? Talán még egyszer együtt szusizhatok az étterem két tulajdonosával, Andy Vajnával és Robert de Niroval…

Lazáry Fanni

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság