Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Csak hallgasd Aranyt és utazz az időben

A Magyar Művészeti Akadémia, Hallgatni Aranyt! elnevezésű projektjének keretében neves költőnk, Arany János 130 költeményének és 70 levelének hangzóanyaga kerül fel a program internetes oldalára.

Csak pár név azok közül a színészek közül, akik szavalnak és akiknek a hangjával életre kél egy-egy költemény:
Kautzky Armand, Ráckevei Anna, Kálid Artúr, Igó Éva, Pindroch Csaba, Reviczky Gábor, Csuja Imre, Kubik Anna, Schell Judit, Bodrogi Gyula.

A verseket és leveleket bármikor és bárki meghallgathatja, hiszen a www.hallgatniaranyt.hu oldalon ezek ingyen elérhetők.

Igazi időutazás veszi kezdetét, amint kényelembe helyezi magát az ember, rákattint egy levélre online és szemét becsukva elkezdi elképzelni a régmúlt időket, a levél témáját, a helyszínt, a mondanivalót, az érzéseket.  Elég csak egyszer belehallgatnia az embernek és rabul ejtik az érzések.

Egyszerre elég 1-2 művet meghallgatni és elgondolkodni rajta, átszellemülni. A több mint 100 költemény pont elegendő ahhoz, hogy nap mint nap az ember, ha egy kis nyugalomra vágyik belehallgasson és várja a következő alkalmat.

 

Ajánljuk kicsik és nagyok figyelmébe. Reggel, délben vagy este. Alvás előtt, ébredés után, ebédszünetben. A lényeg, hogy hallgassátok Aranyt!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság