Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Világsztárok a Veszprémfest jubileumi színpadán!

Az idén 15. éves Veszprémfeszt igazi zenei sokszínűséget ígér a muzsika kedvelőknek. Több napon át tartó programsorozat, idén is igazi csemegét kínál.

A jubileumi fesztivál koncertjein olyan előadók vesznek részt, mint Ziggy Marley, Miklósa Erika, Rost Andrea, José Cura, Ramón Vargas, a Magyar Állami Operaház Zenekarával, Joss Stone, Amy Macdonald, Aloe Blacc vagy Lajkó Félix.

A Veszprémfeszt színpadára 6 év után tér vissza ismét az opera műfaja. Egyből négy világsztárt is köszönthetünk, akik a korábbi években már álltak a Veszprémfeszt közönsége előtt, így együtt azonban még nem volt rá precedens. José Cura, Miklósa Erika, Rost Andres és Ramon Vargas első alkalommal július 13-án lép a nagyérdemű elé. Repertoárjukban Mozart, Donizetti, Leoncavallo, Verdi, Bersntein és Puccini zenéi csendülnek fel.

A reagge koronázatlan királyának fia is ellátogat a rendezvényre. Ziggy Marley szólókarrierje 2003-ban indult, azóta számos lemezzel, albummal és Grammy díjjal büszkélkedhet. Apja örökségéhez méltón számos albummal színesítette a zenei életet. Már gyerekként belecsöppent a zeneiparba, édesapját sokszor kísérte lemezfelvételekre.„Minden akkor történik, amikor történnie kell. Így volt ez a karrieremmel is az elejétől kezdve. Mindegyik projekt inspirációból születik. Mindannyiunk életében dolgoznak metafizikai és univerzális erők. Ez az életünk természetes és szerves része. Ez az album is ezeknek a pillanatoknak az egyike. Hozzám érkezett meg az üzenet. Jókor van itt, és én kész vagyok továbbadni.”

 

A hazai közönség első alkalommal láthatja őt Magyarországon, hasonlóan Amy Macdonaldhoz, a Grammy díjas skót énekesnőhöz. A 2018-ban tragikusan elhunyt Avicii-vel közö slágerével Aloe Blaccettel ad közös koncertet a jubileumi koncerten. „2007-ben tört be első albumával, a This Is the Life-fal, amiből több mint 3 millió példányt adtak el világszerte. Legutóbbi, elképesztően sikeres negyedik, Under Stars című albuma pedig 2017-ben jelent meg, ez eddigi talán „legrockkosabb” lemeze. Az Under Stars a 29 éves Amy Macdonald karrierjének minden szempontból a tetőpontja. Még inkább előtérbe kerül és dominál híresen telt hangja. Jól ismert dallamai még erősebb, merészebb és lenyűgözőbb formában jelennek meg. Új társai lehetőséget adtak számára, hogy még jobban elmélyedjen az alkotásban. A hozzá közel álló, hasonló gondolkodású zenészekkel való együttműködés megadja számára a szabadságot, hogy újabb magaslatokat érjen el.”

A VeszprémFestet idén nyolcadik alkalommal kísérik Rozé Rizling és Jazz Napok, július 6-tól 15-ig harminc koncertekkel és borászokkal az óvárosi piactéren. Idén is lesz gyermekrajzpályázat és fotókiállítás is.

További információk és jegyvásárlás a www.veszpremfeszt.huoldalon!

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság