Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elstartolt a DUE médiatábora

Kegyeibe fogadta az időjárás a DUE Médiahálózat XXXVIII. Országos Kommunikációs és Média Szaktáborának első 24 óráját: „az év legjobb tíz napja” napsütéses időben kezdődött el, az eső csak késő éjszaka köszönt be Balatonszárszóra.

Július hatodikán az ország 97 legjobb diákújságírója gyűlt össze a Lepkeházban, hogy tíz napon át mintegy két tucat szakember irányításával kipróbálja magát újságíróként, rádiósként, tévésként, videósként, fotósként, grafikusként és hangmérnökként. Kecskés István táborvezető, a DUE elnöke megnyitóbeszédében ismertette a tábor programját, szabályait és vezetőit. Az előbbikről a tábor első online lapjában, a Kis Hasznosban olvashatsz ide kattintva, az utóbbiakról pedig itt írtunk. A tűzvédelmi és balesetvédelmi oktatást Herczeg Zsolt szakmai segítő tartotta meg, majd a „Forgószínpad” elnevezésű programon bemutatkoztak a csoportvezetők. Pénteken este mindenkinek ki kellett választania azt a mini szerkesztőséget, amelynek tagjaként jövő vasárnapig egy előre meghatározott menetrendet követve dolgozik a későbbi „Mustrákon” nyilvánosan bemutatandó, majd közösen értékelendő produkciókon. Minden táborozó három csoportot jelölhetett be. A táborvezetőség ennek figyelembe vételével készítette el a tábori hirdetőfalra szombaton reggel kifüggesztett és a reggeli rádióműsorban felolvasott csoportbeosztást.

A vacsora és a forgószínpad után Gálosi Dóra szervezésében ismerkedési est következett, 23 órakor pedig megérkezett az eső, de vele együtt szerencsére a takarodó ideje is. A tábori rádióban megszólaló esti mese után nyugovóra tértek a DUE-sok. Szükségük van a pihenésre: szombaton megalakulnak a csoportok és harmincnyolcadik alkalommal is elkezdődik egy tíz napig tartó, de jó eséllyel életre szóló kaland.

Herczeg Zsolt

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság