Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE stábja is kint volt a Budapest Music Expón!

Szalai Boglárka és Babcsány András is kilátogatott a Budapest Music Expora, és meg nézték, hogy is néz ki a legnagyobb zenei kiállítás!

A 13. alkalommal megrendezett Budapest Music Exponak idén is a Hungexpo adott helyet. A zenekedvelők Kánaánja már első pillantásra - ,vagy mondhatnám, hogy hallásra – is eltért a megszokott expók  tematikájától. Kevesebb, ám annál sokszínűbb kiállítókkal ismerkedhettek meg az október 5. és 7. között idelátogatók. A legkisebbektől kezdve a legnagyobbakon át, a zenészeken keresztül a témában teljesen analfabétákig, mindenkinek jó hétvégi programot nyújtott ez a program.  A zene iránt érdeklődök kipróbálhattak akár törzsi, vagy épp a mindennapokban is előforduló hangszereket, mint a gitár, a zongora vagy a dob.Ezeknek a hangját csak a kipróbálója hallhatta, mert rendezők fejhallgatókkal előzték meg a totális diszharmóniát. Ettől függetlenül a különböző előadások egymást túlüvöltve képeztek egy hatalmas robbanásszerű hangzavart, ami egyenesen pofon csapta az embert, ahogy belépett az épületbe. Ám negyed óra bolyongás a gitár falak és a zongora labirintusok között egészen elfelejtette velem a zajkavalkádot.Különböző standoknál a hangszerek helyes használatáról tartottak előadást, máshol pedig meghívott vendégek adtak koncertet. Egy külön teremben három nagyobbacska színpad is fel volt állítva, ahol felváltva játszottak az együttesek.

 

Bemutatkoztak különböző zeneakadémiák, gimnáziumok és OKJ-s képzéseket biztosító intézmények, ahol talán a következő generáció Mozartjai és Angus Youngjai tanulnak.A Budapest Music Expon továbbá kiállítottak olyan cégek is, akik színpad-technikai elemeket forgalmaznak, így ezek megismerésére is jó lehetőséget nyújtott a rendezvény.

 

(fotó: Szalai Boglárka)

 

Az eseményről készült videót Babcsány András készítette, katt és éld át te is a hangulatot! :)

 

 

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság