Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

4 sorozat és film, amit minden újságírónak látnia kell

Gondolkoztál már azon, hogy milyen lehet egy országos tévécsatorna szerkesztőségében dolgozni? Ebben a cikkben csokorba szedtük azokat a tv-sorozatokat és filmeket, amelyek a legreálisabban mutatják be ezt a világot. A képekre kattintva elérheted az előzetesek is!

 
 
 
 
The Bold Type

A már két évaddal rendelkező sorozat révén három fiatal amerikai nő életébe pillanthatunk bele, akik az egyik leghíresebb női magazinnál, a Scarlet-nél dolgoznak, különböző munkakörökben. Az egyikük pályakezdő újságíró, a másikuk a divatrészlegen dolgozik, mint asszisztens, a harmadik pedig a magazin közösségi média menedzsere. A sorozat bemutatja, hogy hogyan is működik egy női magazin, hogy milyen, amikor esetleg nem azt a cikkírási lehetőséget kapod meg, amelyiket szeretnéd, vagy, hogy milyen egy igazán érdekes sztori után rohanni. Természetesen a központban a lányok vannak, az ő hullámvölgyeiket kísérhetjük végig szerelemben és karrierben egyaránt.

 

 

Spotlight – Egy nyomozás részletei

A listánkon szereplő második mű sokkal komolyabb és lelket megterhelőbb mű, mint az első volt, viszont annál izgalmasabb! A film története a Boston Globe újságíróinak munkásságát követi végig, akiknek feladata felderíteni egy korábbi esetet, melynek során gyermekmolesztálással vádoltak egy katolikus papot. Az érzékeny téma ellenére az újságírók keményen állják a sarat és gyakorlatilag minden kő alá benéznek, és mindennek utánajárnak az üggyel kapcsolatban. Akit az oknyomozó újságírás érdekel, bátran nézzen bele ebbe az alkotásba, amely olyan híres színészeket vonultat föl, mint Mark Ruffalo, Michael Keaton és Rachel McAdams. A film 2016-ban elnyerte a legjobb film-ért járó Oscar-díjat.

 

 

Great News

A jelenleg Netflixen futó, eredetileg az amerikai NBC tévécsatornára készített sorozatban Katie Wendelson hírszerkesztő mindennapjait ismerhetjük meg, aki az országos tévécsatorna híradójánál dolgozik. Pontosabban dolgozna, amikor hirtelen feltűnik az munkahely az anyja, és elkezd dolgozni náluk, mint gyakornok, és ezzel a feje tetejére állítja a stúdiót. A tv-sorozat nagyon jó humorral operál, és remekül bemutatja, hogy hogyan működik egy híradós brigád.

 

 

Ébredj velünk!

Ennek a 2010-es vígjátéknak a főszereplője Becky Fuller (Rachel McAdams) gyártásvezető, aki imádja a munkáját. Legalábbis addig imádja, ameddig létszámleépítés miatt elbocsátják, és kénytelen új munkahelyet keresnie. Végül felveszik az egyik New Yorki csatorna, az IBS reggeli műsorának, a Pirkadat-nak az irányítására, ahol szembesül az ott folyó fejetlenséggel. A film igazi vidám „lélekmelengető” alkotás, amely betekintést enged a reggeli műsorok izgalmas elkészítésébe, így aki esetleg ezen a pályán szeretne elhelyezkedik az újságíráson belül, annak szívből ajánlom a megnézését.

 

(Vadász Viola)

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság