Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tudós Csajok MEGHOSSZABBÍTVA!!!

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete bemutatja immár második alkalommal a „Tudós csajok” projektjét. Az idei tanévben kifejezetten a természettudományok iránt érdeklődő diáklányoknak (és fiúknak) hirdetünk exkluzív tehetséggondozó programot.
Jelentkezési határidő: november 13.éjfél

A 20 hetes exkluzív tehetséggondozó programon 20-25 diák vehet részt, ahol alkalmanként 1,5-2 órában megismerkedhet a szakmájukban kiváló, elismert szakemberek tevékenységeivel. A résztvevők rengeteg inspirációt és hasznos tudást gyűjthetnek össze tanulmányaikhoz, nem mellesleg a személyes találkozások alkalmával saját kérdéseiket is feltehetnek és választ kaphatnak rá. Ezen felül kínálunk nekik médiaismereti előadásokat is, hogy megtanulják diáktársaik számára átadni az élményeiket, tapasztalataikat. Írásaik megjelennek a DUE Tallózóban, amely több 100 iskolában jelen van, illetve a DUE Online-on.

A 20 hetes program 2018. novemberétől 2019. áprilisáig tart, figyelembe véve az iskolai szüneteket. A jelentkezési határidő november 9. Az első foglalkozás tervezett időpontja: november 21. (szerda)

A tehetséggondozó programra olyan 14-20 éves kor közötti diáklányok (és fiúk) jelentkezését várjuk, akik nyitottak a természettudományok iránt, de érdeklődésük túlmutat a kíváncsiságon. A tudós diákmédiások 20 héten keresztül heti egy alkalommal vehetnek részt a budapesti foglalkozásokon és ismerhetik meg a természettudomány különböző ágait. Ezzel egy egyedülálló programot kínálunk a fiatal diákoknak, amellyel máshol nem találkozhatnak.

A programban szerepelnek exkluzív helyszínlátogatások, így a diákok megnézhetik, hogy milyen például:

  • Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont Részecske- és Megafizikai Intézetét, amely kitárja kapuit a diákok előtt Molnár Janka Sára kutatónő vezetésével.

 

  •  Milyen a Budapesti Csillagászati Intézet, ami már önmagában is egy eufórikus érzés azok számára, akik a csillagászat és fizika iránt rajonganak. A diákok kérdéseire Zsidi Gabriella csillagász ad majd választ.

 

  • Milyen egy Szeizmológiai Obszervatórium, ahol a kis tudósok válaszokat kaphatnak számos kérdésükre, tudományos magyarázatot a föld mozgására, mérésére és a kutatásokra vonatkozóan.

 

A 40 órás programsorozatban a kutatónők sora még nem áll meg. Számos program várja még a lelkes tudós palántákat. Szó fog esni még az Arany molekulákról, meglátogathatják az ELTE Őslénytani Tanszékét, a Természettudományi Múzeumot, szó esik a rákkutatásról is és még sorolhatnánk.

A  projekt ideje alatt a kis tudósokat a DUE Tallózó magazinunkban bemutatjuk, tudományos írásaikat az előadásokról és természettudományos tapasztalataikról megjelentetjük online felületeinken is.

A projektre jelentkező kis tudósoktól motivációs levelet és a témához kapcsolódó bemutatkozó anyagot kérünk, ami alapján kiválasztjuk azt a 20-25 szerencsést, akik díjmentesen részt vehetnek álmaik tudós képzésén.
A jelentkezéseket a due@due.hu-ra várjuk „Tudós Csajok” jeligével november 13-ig.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság