Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mit tegyünk az autónkkal, hogy ne okozzunk balesetet?

Ennek van egy szentháromsága: Folyamatosan vizsgálni és ellenőrizni kell a gépjárművet. Rendszeresen el kell vinni ellenőriztetni. És a végén pedig: folyamatosan vizsgálni és ellenőrizni kell a gépjárművet.

A műhelyben szerviz, illetve javítási munkán lévő gépjárművek ingyenes átvizsgálása a „Látni és látszani” tematikája szerint. A műhelybe „Látni és látszani” átvizsgálásra érkező gépjármű ingyenes átvizsgálása, cserealkatrészre, illetve javításra árajánlat adása, továbbá kedvezményes áron történő átvizsgálása, cserealkatrészre, illetve javításra árajánlat adása.

Ne legyünk láthatatlanok…

Nem elég jól látnunk, nekünk is jól láthatóvá kell válnunk, így érdemes éves rendszerességgel elvinnünk autónkat a szervizbe, ahol ellenőrzik az ő „szemét” is, vagyis a fényszórókat. A megfelelő fényerősség mellett az sem mindegy, hogyan állítjuk be: ha a fényszóró rosszul van beállítva, ha csak egyetlen fokkal is feljebb hordanak a kelleténél, a szembe jövő gépjármű vezetőit elvakítják! Ha a fényszóró csak egyetlen fokkal is lejjebb hord, a világítás hatékonysága huszad részére csökken, ami 30 méteres látáscsökkenést jelent az utakon. Továbbá ne csak éjszaka használjuk a világítást, ködös, esős időben is ugyanolyan nehéz egy autót észrevenni, mint sötétben. A KRESZ nagy hangsúlyt fektet a forgalomban lévő járművek kivilágítására, például, hogy éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani, valamint lakott területen kívül minden esetben. Az (úttesten) álló járművekkel kapcsolatban pedig kimondja, hogy éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani, kivéve, ha közvilágítás van vagy a járművet egyéb külső fényforrás kellően megvilágítja.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság