Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nagyobb, drágább ajándék? Itt a megoldás!

Karácsonykor nem csak kapni jó, adni még kellemesebb érzés, de kérdés, hogy a pénztárcánk mennyire engedi meg a vásárlást.

Ha költségvetést készítesz, és felvázolod benne a rendelkezésre álló pénzügyi kereted, illetve a várható kiadásaidat (ehhez fontos, hogy legyél tisztában a megvásárolni kívánt termékek árával), sokkal nagyobb anyagi biztonsággal indulhatsz karácsonyi bevásárló körutadra. Gondolj arra is, hogy az újévben is meg kell élned valamiből!

Előfordulhat persze, hogy valaki nagyobb, drágább ajándékot szeretne vásárolni, mint amekkorát a pénztárcája megenged. Ilyenkor úgy is dönthet, hogy áruhitelt vesz fel. Ez a fogyasztói kölcsönnek azon formája, amely csak egy adott termék vásárlására használható fel. „Áruhitelt akkor lehet igényelni, ha betöltöttük a 18. életévünket. Érdemes körültekintően megtervezni a hitelhez kapcsolódó költségeket is, amennyiben valaki a hiteligénylés mellett dönt. Tisztában kell lenni azzal, hogy milyen hosszú lesz a futamidő, vagyis mennyi idő alatt kell visszafizetni, törleszteni a felvett összeget (általában 6 és 12 hónap). Tudnunk kell, hogy rendelkezünk-e akkora havi bevétellel, hogy a részleteket fizetni tudjuk. A következő fontos szempont a THM (teljes hiteldíj mutató) kérdése. Tartsuk szem előtt, hogy nem azonos a 0%-os kamat és a 0%-os THM! Figyeljünk, hogy a reklámban, a hirdetésben melyiket jelölik meg! A legjobban akkor jár a hitelfelvevő, ha a THM értéke 0%, mert ekkor a bolt minden kapcsolódó költséget átvállal (pl. hitelbírálati, szerződési folyósítási díjak stb.) és lényegében egy ingyenes részletfizetési lehetőséget kínál számunkra.” – ismertette a pénzügyekért felelős államtitkár.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság