Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Megjelent az év utolsó DUE Tallózója

Az év végével az utolsó DUE Tallózóhoz is elérkeztünk. Igyekeztünk minden olyat belezsúfolni, amit 40 oldalba csak lehet.

A címlapról a huszonháromszoros ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok Késely Ajna néz rád vissza, aki mesél már most is tartalmas pályafutásáról, és arról, hogy el kell búcsúznia az ifjúsági korcsoportól és mostantól a felnőttek mezőnyében kell helytállnia.

Egy decemberi lapban nyilván helyet kap egy kis karácsonyi hangulat, aztán gyorsan az újévi szokásokra ugrunk a Press of rovatban. A Pont Te című, tehetségeket bemutató sorozatunkban a jelenleg Belgiumban élő, robotikával foglalkozó Hefter Estillával készült interjút olvashatjuk, valamint Fülöp Sámuelle is megismerkedünk, aki nem csak LEGO-t építeni szeret, hanem azokat programozni is.

Igazi zöld lapot foghatsz a kezedben: izgalmas tippeket olvashatunk arról, hogy kell szakszerűen újrahasznosítanunk a műanyagot, az üveget és a fémeket. Ezek nem olyan dolgok, amiket mások tudnak megtenni, hanem kis odafigyeléssel te is javíthatsz a környezetet állapotán.

Halasi csipke, Andrássy út? Mi bennük a közös? Az, hogy hungarikumok. A DUE Tallózó decemberi számában 4 oldalon keresztül ismerkedhetsz meg azokkal a helyekkel, amik a hungarikumok közé tartoznak.

Karácsonykor nem csak kilókkal kell vigyázni, hanem azzal is, hogy mennyit költünk ajándékokra. A Pénzügyes rovatunkban tanácsokat és felvilágosítást adunk, hogy mit is jelent pontosan a THM, hogyan érdemes hitelt felvenni ebben az időszakban.  Az internetes vásárlások és különböző online webshopok nagyban megkönnyítik az életünket, de itt is sok kockázat vár ránk. A Netbiztos rovatban azokat a szabályokat gyűjtöttük össze, amik az online vásárlásra vonatkoznak.

Lassan járj… kezdődik így az egyik legismertebb közmondás. Ez a téli autóvezetésnél sincs másként, és aki pedig a legjobb tippeket adja hozzá, az Hoffer Zsolt, a Police Rallye Team versenyzője.

A cyberbullying a 21. század egyik legnagyobb problémája, amit elég nehéz normális keretek közé szorítani, és nagyon sokszor próbálnak meg az érintettek önállóan cselekedni, ami nem mindig a legjobb megoldás.

A DUE tudósítói kint voltak a 2018-as Youth Hungary Új Nemzedék Konferencián, ahol számos díj talált gazdára, és az érdeklődők izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken vehettek részt, ahol aktuális problémákat vizsgáltak meg több szemszögből a diákok bevonásával.

Természetesen a kultúra sem hiányozhatott a decemberi számból, így Orosz István grafikussal beszélgettünk, akit ebben az évben jutalmaztak a Nemzet Művésze díjjal.

A Merre tovább? továbbtanulási melléklet egészen februárig segít a továbbtanulni szándékozóknak eligazodni az intézmények között. A decemberi számban arról értekezünk, hogy miért érdemes mérnöknek tanulni vagy kommunikációs pályát választani. Annak is ajánlunk alternatívát, aki a továbbtanulás helyett inkább munkát keres.

Ez a tartalmas újság tökéletes szórakozást nyújt, egy nagy bögre forró csoki mellett, egy puha fotelbe kuckózva, miközben fel-felpillantunk a karácsonyfánkra.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság