Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Újra indul a Nemzeti Civil Akadémia!

A DUE ingyenes képzéssorozata 2019 január-februárjában ismét megnyitja kapuit a hazai civil szervezetek előtt. Hogyan legyünk tudatos médiahasználók? Hogyan írjunk, beszéljünk, közvetítsük céljainkat könnyen befogadható formában? Milyen kommunikációs lehetőségeket rejt a közösségi média?

A Nemzeti Civil Akadémia négy alkalomból álló képzéssorozata segít a fenti kérdések és még annál is több megválaszolásában. A programon elismert kommunikációs és média szakemberek előadásai, valamint műhelyfoglalkozásai várják a civil szervezetek képviselőit. Többek között Szayly József kommunikációs szakember, dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár, Pölcz Ádám nyelvész, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának tanársegéde, Kiss Gábor a Webter-Media tulajdonosa, a Szeretlek Magyarország! Médiacsoport társtulajdonosa, Dede Éva pszichológus és Kecskeméti Dávid fotográfus is a rendezvény vendége lesz. A résztvevők magas színvonalú kommunikációs kompetenciákat elsajátításával közelebb kerülhetnek civil szervezetük szimpatizánsainak és potenciális támogatóinak hatékony megszólításához.

A magyar civil szervezeteknek szükségük van arra, hogy legalább alapszinten megismerjék a hagyományos és a modern, közösségi média működését, azok közönségét, és az üzenetek (költség)hatékony eljuttatásának formáit, technikáit elsajátítsák. Különösen fontos a fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek, hogy a célcsoportjukat érő számtalan intenzív kommunikációs hatás között ők is utat találjanak, ismertté tegyék magukat, tagokat, támogatókat, önkénteseket tudjanak magukhoz vonzani és megtartani, hiszen hosszú távú fennmaradásuknak így van értelme, és így tudnak fejlődni, kapacitásukat növelni. Ehhez ma már nem elég kommunikációs képzést szervezni: a média hatásait, összefüggéseit, működési mechanizmusait kell megismerni, hogy a megfelelő eszközöket megfelelően alkalmazhassák a siker érdekében.

Ezt az igényt és helyzetet felismerve folytatjuk, egyben tartalmilag megújítjuk korábban több alkalommal Nemzeti Civil Akadémia néven futó, igazán népszerű programunkat. Elméleti alapokra épülő, gyakorlatorientált képzéssorozatunkat elsősorban a fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek képviselőinek szervezzük, akik a képzéseken való részvétel után mindennapi munkájukban és szervezetük tevékenységében innovatívan használhatják fel a megszerzett tudást. Célunk a DUE-ban fölhalmozott több mint 25 éves egyesületi (civil szektorra jellemző) és szakmai tapasztalat átadása más társadalmi szervezeteknek. A modern kutatásokon alapuló gyakorlati, sokszínű képzési-ismeretterjesztési forma a civil szervezeteket abban segíti, hogy tevékenységüket, céljaikat jobban tudják kommunikálni a médiában, illetve a társadalomban.

A Nemzeti Civil Akadémia témanapjainak tervezett időpontjai:

  • január 23. (szerda)
  • január 30. (szerda)
  • február 6. (szerda)
  • február 13. (szerda)

A Nemzeti Civil Akadémia tervezett helyszíne: 1072 Budapest Rákóczi út 38 1/2 14-es csengő

A programon való részvétel valamennyi magyar civil szervezet képviselője számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a due@due.hu email címen lehet a csatolt regisztrációs lap kitöltésével.

A programsorozatról aktuális részletek a DUE Online-on olvashatók.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság