Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nemzeti Civil Akadémia 2019 I.

2019-ben is a Nemzeti Civil Akadémia! A DUE Médiahálózat idén is elindította a népszerű programját, melynek keretein belül ingyenes kommunikációs képzést ad különböző civil szervezeteknek.

A Nemzeti Civil Akadémia 2019. négy héten keresztül minden szerdán kerül megrendezésre. A négy alkalmon azok a szervezetek amelyek részt vesznek ezen a programon lehetőséget kapnak arra, hogy különböző médiában elismert szakemberektől kapjanak segítséget, tanácsokat. Az előadások, interaktívak, így a jelenlévők bármikor feltehetik a kérdéseiket és elsőkézből kapnak rá választ.

A négy alkalomból álló képzés első alkalmát, Szayly József a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének az alelnöke nyitotta meg.

A megnyitó után, az alelnök előadást tartott arról a részvevőknek, hogy mi az a DUE, mivel foglalkozik az egyesület, és hogyan van jelen már 30 éve aktív a médiában.  

Ezután, különböző tömegkommunikációs eszközökben való megjelenéssel kapcsolatban szerethettek a részvevők ismereteket.  Az előadásban helyet kapott a rádiózásról, tévézésről és újságírásról egyaránt. Szayly József elmondta, hogy mi kell ahhoz, hogy egy szervezet teljesértékű hírt írjon, hogyan működik a média világa napjainkban, mi kell ahhoz, hogy egy civil szervezet programja felkeltse egy újságíró érdeklődését. 

 

Ezt követte Kecskeméti Dávid fotográfus interaktív beszélgetése, amelyben arról, beszélt, hogy hogyan kell diszponálni egy profi sajtófotóst egy civil szervezet rendezvényén. A résztvevők közösen megalkothattak egy olyan helyszínt, amely egy profi fotósnak, szponzornak, szervezőknek és a vendégeknek együttesen is megfelel így a következő rendezvényüket már tökéletesen tudják megtervezni.

 

 

A Nemzeti Civil Akadémia következő programja:

11:00 – Kruzslicz Dávid - Csiszolatlan gyémánt – a közösségi média kínálta lehetőségek
12:30 – Kiss Gábor – Web ábécé – Honlapkészítési alapismeretek
13:45 – Varga G. Gábor -Sajtókapcsolatok – hogyan osszam meg üzeneteimet a sajtó képviselőivel?

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság