Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Sikeres nyelvvizsga? Segítünk!

Folytatjuk beszélgetésünket Pásztiné Fritz Adriennel, a LanguageCert Vizsgaközpont vezetőjével, aki hasznos és érdekes dolgokat mesélt nekünk a LanguageCert nyelvvizsgáról és a sikeres vizsgázást elősegítő felkészülésről.

Ha egy mondatban kellene összefoglalnia, hogy miért válasszák a diákok a LanguageCert vizsgát, akkor mi lenne az?

Mivel a LanguageCert vizsgák tartalmilag valós élethelyzeteket modelleznek, a diákok jól tudják hasznosítani a Youtube-on és az egyéb internetes élmény-tevékenységek során szerzett angol nyelvtudásukat, és mindehhez csupán 50 %- ot kell elérni minden vizsgarészből a sikeres vizsgához.

A Vizsgaközpont mivel tudja segíteni a diákok felkészülését?

Évente kétszer rendezünk országos próbavizsga kampányt, amely során a diákok ingyenesen tudják kipróbálni magukat a LanguageCert nyelvvizsgák Listening, Reading és Writing részein.

Mit kell ehhez tenniük, hogy kipróbálhassák a vizsgát? Hogy tudnak hozzájutni a próbavizsga-anyaghoz?

A diákoknak minden esetben az angol tanárukat kell megkérniük, hogy írjanak a Vizsgaközpont info@languagecert.hu email címére és kérjék az ingyenes próbavizsga-anyagot. Ezt követően kollégáim kapcsolatba lépnek velük, és segítik őket a próbavizsgák lebonyolításával, amelynek idejét tetszőlegesen, saját időbeosztásuk szerint, tudják igazítani iskolánként.

Ez azt jelenti, hogy szóbeli próbavizsgára nincs is lehetőség?

Természetesen szóbeli próbavizsgára is van lehetőség, amelynek van egy 2500 Ft-os díja. A szóbeli próbavizsgákkal kapcsolatos részletek megtalálhatók a honlapunkon, valamint ezek szervezését egyénileg egyeztetjük az angol tanárokkal, ha kapcsolatba lépnek velünk.

Vannak-e könyvek a vizsgafelkészüléshez?  

Többféle könyv van, a vizsgatémákat kidolgozó tematikus könyvektől a kurzuskönyveken át a vizsgafeladat-gyűjteményig. A konkrét kiadványok a LanguageCert honlapján  is megtekinthetők, illetve magukat a könyveket a Libra Books nyelvkönyvboltban lehet beszerezni.

Milyen egyéb eszközökkel segíti a Vizsgaközpont a diákokat?

Kollégáink szívesen tartanak workshop-okat dupla angol óra keretén belül, amelyben szóbeli és írásbeli mintavizsgákon keresztül hasznos tanácsokat és tippeket adnak a vizsgázáshoz és megmutatják, hogy hogyan lehet a lehető legkönnyebben kihasználni a LanguageCert vizsgázóbarát feladatait. Ennek kapcsán is azt javasoljuk a diákoknak, hogy jelezzék workshop-igényüket az angol tanáruknak, aki majd időpontot tud egyeztetni velünk az info@languagecert.hu email címen.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság