Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nemzeti Civil Akadémia Beszámoló II.

2019-ben is a Nemzeti Civil Akadémia! A DUE Médiahálózat idén is elindította programját, ahol civil szerveztek tagjainak a DUE kommunikációs szakemberei tartanak képzést. A második alkalommal az online világ rejtelmeibe vezették be a részvevőket a DUE szakemberei.

A Nemzeti Civil Akadémia 2019. négy héten keresztül minden szerdán kerül megrendezésre. A programon résztvevő szervezetek lehetőséget kapnak arra, hogy különböző médiában elismert szakemberektől kapjanak segítséget, tanácsokat. Az előadások, interaktívak, így a jelenlévők bármikor feltehetik a kérdéseiket és elsőkézből kapnak rá választ.

A képzéssorozat második alkalmát rendezte meg e hét szerdán a DUE Médiahálózat, amelyen a civil szervezetek vettek részt.

A második alkalommal arról volt szó, hogy mit kínálnak a felhasználók számára a közösségi oldalak, de arról is szó esett, hogy hogyan kell civil szervezetként hatékonyan kapcsolatot tartani a sajtóval.

Az alkalmat Kruzslicz Dávid indította egy interaktív beszélgetéssel melyben szó esett a különböző közösségi felületek működéséről, hatékonyságáról. A résztvevők részletes beszámolót hallottak arról, hogy hogyan működik a facebook, mi alapján jelennek meg a posztok a hírfolyamon, mit lehet tenni annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson az, amit kommunikálni szeretnének.

Miután a Facebook rejtelmeit kivesézték a résztvevők, áttértek a különböző social felületekre, mint az Instagram vagy a Youtube. Megvitatták, hogy miért lehet ekkora sikere az Instagramnak, amikor ez „csak” egy valamiféle fényképalbum, illetve azt, hogy a Youtube-on fellelhető vloggerek, influencerek, miért kínálnak jó hirdetési felületet.

A programot Varga G. Gábor folytatta. Az ő előadása a sajtókapcsolatokról szólt, kiemelten arra fókuszálva, hogy a résztvevő egyesületek, hogyan tudnak hatékonyan, nem rámenősen kapcsolatot tartani az újságírókkal.

Ezen túl arról is szó esett, hogy lehet olyan e-maileket írni, amelyre egy szerkesztőségben felfigyelnek, mit kell tenni ahhoz, hogy egy újságíró komolyan vegye a szervezetet és jó szívvel írjon róla. A civilek olyan tippeket is halhattak Varga G. Gábortól, hogy ha van egy rendezvény, akkor az mitől lesz csábító a riportereknek, szerkesztőknek és újságíroknak, mikre kell figyelni, hogy mind a két fél jól járjon, elégedetten távozzon és a végeredmény mindenkinek jó legyen.

A Nemzeti Civil Akadémia III. alkalmán előadást tartó szakemberek:

11:00 – Dede Éva – A médiaüzenetek pszichológiája
12:30 – Molnár Eszter – Kérdezéstechnika – interjúkészítés a gyakorlatban

Szünet

12:45 – Kiss Gábor  Web ábécé – Honlapkészítési alapismeretek
13:45 – Pölcz Ádám – Tetten ért szavak – nyilvános beszéd a gyakorlatban

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság