Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Kalandor: Városi horror legendák – keletiesen

Erős idegzetűeknek!
A felkelő nap országának utcáin most is keringenek szóbeszédek, legendák titokzatos, természetfeletti alakokról, eseményekről. Természetesen rengeteg van, és területtől függően különböznek bizonyos részletek. Én most csak hat érdekességet és csak egyféleképpen mesélek el.

 

KUCSISZAKE ONNA– Réges-régen élt egy szamuráj a feleségével. A hölgyet páratlan szépséggel áldotta az ég. A férfi félt, hogy a gyönyörű nő félrelép, amíg ő nincs otthon, ezért megcsonkította. A városi legenda szerint, ha valaki egyedül sétál éjszaka, megjelenhet neki egy orvosimaszkot viselő nő és megkérdezi tőle, hogy „szép vagyok?”. Ha a válasz „igen”, a nő leveszi a maszkot. Ezáltal láthatóvá válik az arca teljes szélességében felvágott szája. Ha az áldozat szerint így már nem szép, a hölgy félbevágja. Ha igen, megcsonkítja a szerencsétlent. Állítólag meg lehet zavarni, ha nem egyértelmű választ adunk, ezzel nyerhetünk időt a meneküléshez. Ha azt mondjuk, hogy férjnél vagyunk vagy, van feleségünk egyszerűen csak elnézést kér és köddé válik.

 

DZSINMENKEN– Más néven az Emberarcú kutya. Úgy tartják elütött kutyák vagy menekülő kísérleti alanyok szellemei. Rendkívül gyorsan futnak, többnyire az országút mentén és városokban, éjszaka jelennek meg. Nagyon goromba teremtések, udvariatlanok és nem szeretik az embereket, ennek ellenére nem ártanak nekik.

 

 

 

TEKE TEKE– Egy fiatal nő balesetből rázuhant egy sínpárra, ahol balszerencséjére egy vonatnak kellett éppen közlekednie. A jármű kettévágta. Keserű halála miatt a nő szelleme vissza-visszajár éjjelente, kóborol az országban. Mindezt azonban csak a felsőteste teszi, kezeivel próbál közlekedni, húzza magát a földön, akár egy csúszómászó. A keserves karmolászására, mozgásának zajára a japánok a „teke teke” hangutánzó szavakat használják. Ha összetalálkozik valakivel és az illető elég gyors, nem esik bántódása.

 

KASHIMA REIKO– Az előző mendemondához hasonlóan a „hősnő” szintén a síneket vesztette el a lábait és az életét is. Eltér azonban, hogy a hölgy (név szerint Kashima Reiko) mosdóállásokban jelenik meg és érdeklődik elvesztett végtagjai hollétéről. Ha nem tudják, letépi az ő lábaikat is, hogy érezzék saját nyomorúságát. Kikerülhetjük az összetűzést ezzel a morcos szellemmel, ha azt válaszoljuk, hogy a Meishin vasútállomáson van. Akkor rákérdez, hogy honnan tudod. Az ő nevével kell felelni: Kashima Reiko.

 

 

VÖRÖS SZOBA– Ártatlanul számítógépezel, majd egyszer csak felugrik egy ablak az interneten, ami egy egyszerű ajtót ábrázol. Nem lehet végérvényesen eltüntetni, mert újra és újra felbukkan egészen addig, amíg végig nem mondhatja a kérdését. Ezt monoton, vontatott hangos teszi meg és így szól: „szereted a vörös szobát?”. Akárkinek jelent meg ez a monitoron, amikor legközelebb találkozott vele bárki, az áldozat már halott volt. És a vörösből lehet következtetni..

 

 

AKA MANTO– „Piros papír vagy kék papír?” – kérdezi egy hang a mosdóállásban. Válaszd a pirosat, ha azt szeretnéd, hogy a Vörös Szobához hasonlóan a fülke falát a véred színezze be. Felelj kéket akkor, ha halálodat fojtás útján szeretnéd. Más színt ne mondj, mert megnyílik a föld és bűnösök karjai rántanak a Pokolba. Ha egyszerűen csak szeretnél elsétálni, udvariasan utasítsd vissza.

 

 

(Vida Zsanka)

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság