Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Európa Kulturális Fővárosában jártunk

2006. november 10-12. között ismét Pécsett rendezte meg őszi médiahétvégéjét a DUE. Péntek este ellátogattunk a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Média Központjába, ahol betekintést nyerhettünk az Universitas Televízió műsorainak és az Univ Pécs című lap készítésének titkaiba.

Csapatunk nagy része pénteken 18 óra körül érkezett meg a pécsi vasútállomásra, ahonnan azonnal el is indultunk a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Média Központjába. Itt először az Universitas televízió stúdióját tekintettük meg a főszerkesztő kalauzolásával. Kosaras Attila humort nem nélkülöző „előadásában” elmesélte, hogyan alakult meg a tévé, és azt is részletesen kifejtette, mennyi nehézség állja az útját annak, aki egy egyetemi televízió felvirágoztatásán fáradozik. Ezután Győrffy Zoltán központvezető az Univ Pécs című egyetemi lap készítésének rejtelmeibe avatott be minket, melyből távozásunkkor magunkkal is vihettünk néhány példányt. Az utazás és az azt követő (csomagcipeléssel nehezített) séta fáradalmaitól elcsigázva rogytunk le kollégiumi ágyunkra, rövid szusszanást követően azonban néhányan újra nyakunkba vettük a várost...

Szombat délben egy, a hétvége kiemelt témájával, a nemzetközi szolidaritással kapcsolatos előadást hallgattunk meg Kiss Balázstól, aki az Artemisszió Alapítvány képviseletében érkezett hozzánk. Mint megtudtuk, az alapítvány tevékenységének fontos részét képezi, hogy Európai Uniós programok keretében hátrányos helyzetű fiataloknak segítenek eljutni külföldi országokba, ahol önkéntes munkájuk során megismerkedhetnek az adott ország kultúrájával is.
 
Előadónk úgy döntött, nem utazik vissza rögtön Budapestre, így ebéd után velünk tartott délutáni programunkra, a Tett-Hely Ifjúsági Információs és Tanácsadó Központba. A dués csapatot Nagy Szidónia, városi ifjúsági referens köszöntötte, aki röviden ismertette az ifjúsági iroda szolgáltatásait, ezt követően Scholz Pétertől a Megyei Ifjúsági Klubok Szövetségéről, majd a Pécsi Ifjúsági Kerekasztalról hallhattunk érdekes, hasznos információkat. A délután további része városnézéssel, illetve aktivista megbeszélésekkel telt (ez utóbbiak eredménye hamarosan olvasható lesz a DUE Online-on). Pécsi médiahétvégénket egy szombat esti bulival koronáztuk meg.

 Németh Gabriella

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság