Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Matekos appok segítenek a tanulásban

Amúgy is nehezen megy, és még a tankönyvek sem segítenek? Felsorolunk neked pár appot, ami segíthet.

Kezdjük a mateking.hu-val, ahol a középiskolai tananyag mellett a legnagyobb magyar egyetemek matekkal kapcsolatos tárgyaiban is segít. Az oldal készítői utánajártak minden egyes kurzusnak, és azokhoz igazították gyakorlófeladataikat. Egy kellemes hang az alapoktól kezdve mutatja be a legfontosabb szabályokat, összefüggéseket, legyen az bármilyen témakör. Videói könnyen megállíthatók és visszatekerhetők. A humoros magyarázatokkal a „játékos tanulás” elve mellett lehet elsajátítani azt a tudást, amit az órán esetleg túl gyorsan magyaráz el az oktató. Ha vizuális típus vagy, a sok szín és ábra szintén segítségedre lehet. A viszonylag rövid, lényegre törő „leckék” egymásra épülnek. A honlap azt ígéri, rengeteg időt spórolhatsz meg, ha segítségével tanulod a matekot. Huszonévesen se félj fejest ugrani a játékos matematikába!

A Telenor Hipersuli programja 2013-ban indult el, mára pedig számtalan iskolának biztosít internet-hozzáférési lehetőséget, tableteket, digitális tanyagot. A Telenor és partnerei számára a legfontosabb cél, hogy az általános iskolás és középiskolás gyerekek megismerjék a biztonságos internethasználat szabályait és elsajátítsák a digitális tanulás módszereit. A Hipersulikban a gyerekek különböző applikációk segítségével használhatják eszközeiket a tanórákon, a pedagógusok pedig digitális módszertani képzést kapnak a Telenor szakértői csapatától. Emellett a tanárok és a diákok egy folyamatosan bővülő weboldal, a www.hipersuli.webuni.hu segítségével különböző videó alapú, online képzéseket is elvégezhetnek, és új internetes tanulási segédeszközöket is megismerhetnek. A matematika tanításában sikerrel használják többek között a geogebra.org és az  easymaths.hu oldalakat.

Az EasyMaths az online kurzusok forradalmának eljövetelét ígéri, statisztikájuk szerint pedig több, mint százezren követik videóikat. A videókban tanárok magyarázzák el érthetően az anyagot, a mateking.hu-hoz hasonlóan több egyetem kurzusaira specializálva. A felsoroltak közül ez az egyetlen fizetős oldal — általában 5000 Ft-ba kerül egy előadássorozat megvásárlása. A honlap annyira elismert, hogy már a hvg.hu és a Forbes Magazin hasábjain is bemutatkozott.

A matekmindenkinek.hu tapasztalt tanárai, vagyis a nagykanizsai központú Matek Oázis munkatársainak egyik legfontosabb mottója: „Nem kell félni a matektól, csak el kell hinni, hogy képesek vagyunk megérteni!” Saját bevallásuk szerint számukra küldetés az anyag gyors, könnyű megértetése. Az oldalon található segédletek, anyagok hetente frissülnek, első osztálytól gimnázium végéig kalauzolják az érdeklődő diákokat és szülőket. Nem titkolt cél, hogy csökkenjen a diákok iskolai stressz-leterheltsége.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság