Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Annyit amennyit ér

Hajlamosak vagyunk csak azért megvenni valamit mert drága és mert státuszszimbólum. Közben maga a tárgy nem is ér annyit. Megtakarítási tippek lépésről lépésre!

A bankszámlára így is, úgy is szükségünk van, ha diákmunkát végzünk, de akár az ajándékba kapott összegeket és a zsebpénzünket is tárolhatjuk ezen. Nem a pénztárcánkban csörög majd az apró, és megakadályozza azt is, hogy rögtön elköltsük. Ezenkívül a legtöbb bank tud segíteni és javaslatot tenni arra, hogy egy bizonyos összeg elérése után milyen kamatot hozó lehetőségeink vannak, legyen szó befektetési alapról, vagy egy egyszerű megtakarítási számláról. 
Sok diák gondolja most magában: nem kell, hogy kamatozzon, nekem elég, ha nem fogy gyorsan! Ennek kulcsa az, hogy próbáljuk meg elfelejteni az impulzív vásárlást. Azaz ne engedjük magunkat befolyásolni a reklámok, a kirakatok, jó illatok és szép színek által. Tudatosan vásároljunk: mindig bevásárlólistával induljunk útnak és azon szereplő termékeken kívül ne rakjunk felesleges dolgokat a kosarunkba. Ne vegyünk meg valamit csak azért, mert akciós, és próbáljunk mérlegelni: annyit fizessünk egy árucikkért, amennyit ér.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság