Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Búcsúzunk Baló Györgytől

Meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető,Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró.

 

71 éves korában meghalt Baló György, aki több éven át szerkesztett és vezetett  közéleti-politikai műsorokat. Dolgozott a Híradó, A Hét, az Aktuális, a Záróra, Az Este, a Szólás Szabadsága és a Magyarul Balóval című műsorokban.

Baló az ELTE Bölcsészettudományi Karának angol–német szakán diplomázott 1970-ben. MTV Híradójánál kezdett el dolgozni- bár sport riporter szeretett volna lenni. 

1989 és 1990 között az MTV 2-es csatornájának igazgatója és választási irodájának vezetője, majd a Napzárta főszerkesztője volt.

Később az MTV kulturális igazgatójává nevezték ki, de dolgozott A Hét című heti közéleti műsor főszerkesztőjeként is.

2012-ben távozott az MTV-től, ahol egy ideje már nem kapott feladatokat. 2015-től az RTL Klubon indult napi műsora Magyarul Balóval címmel. Baló idén január elején jelentette be, hogy műsorát a saját kérésére felfüggesztik“Négy évnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük” - búcsúzott a nézőktől. 

Baló Györgynek nagy tekintélye, elismertsége volt a szakmában. Bár tanított is, azt mondta, hogy arra, hogy mitől működik valaki a képernyőn, hogy mitől lesz valakiből igazi televíziós személyiség, nem sikerült rájönnie. “Vagy elhiszik neki, amit mond, vagy nem hiszik el. Vagy rokonszenvesnek tartják, vagy nem. De hogy ezt hogy lehet megtanulni, arról fogalmam sincs”.

Cikkünk folyamatosan frissül!

(forrás: index.hu)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság