Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ragadj mikrofont te is! – zene és irodalom Budapesten

Sok tehetség, egy galéria, közösség és jó hangulat. Ezt ígéri a Crossover Budapest, a Négyszoba Galériában kezdő művészeknek, vagy műkedvelőknek most szombaton. Kemény Gabriella a rendezvény főszervezője mesél.

Mit szimbolizál a név?

Azt, ahogy az útjaink keresztezik egymást. Ahogy mi, költők, slammerek, zenészek, fotósok, művészetmenedzserek hatással vagyunk egymásra visszavonhatatlanul.

Mi az alap koncepció?

A koncepció az, hogy minél több fiatal művész megmutathassa a tehetségét, és találkozhasson azokkal, akik hasonlóak hozzá, első lépésként a Crossover Budapest programsorozaton keresztül. Az este nyitott és zárt egyszerre: a meghívott fellépőkön túl bárki beszállhat a helyszínen és szavalhat, énekelhet, vagy amit szeretne, mi biztosan figyelni fogunk rá.

Mivel foglalkozol te, és miért tartod fontosnak ezt a kezdeményezést?

Költő vagyok és dalszerző, a polgári foglalkozásom szerint PR-os. Nagyon izgalmas számomra a személyes márkaépítés, az önmenedzsment és a kampánytervezés: ezért is döntöttem úgy, hogy összeolvasztom a két területet. Ennek egyik első jele a Crossover. Fontosnak azért tartom, mert ennek a megközelítésnek (nem csak alkotni akarok, hanem látszódni is) én eléggé hiányát érzem, az irodalmi szcénában különösen.

Mi az, amire egy fiatal művészek szüksége van?

Nem tudom, hogy más fiatal művészeknek mire van szüksége, de azt el tudom mondani, hogy nekem mi kell. Egyrészt az, hogy ne éljek ingerszegény életet, hanem engedjem el magam, és hagyjam, hogy hatással legyenek rám az emberek. Hogy mindig legyen okom rácsodálkozni valamire. Az inspiráció mellett pedig a támogató közeg a legfontosabb. A Crossover az egyik válaszom a saját szakmai magányomra.

Miért nehéz olykor érvényesülni?

Az érvényesülés útjába, legalábbis esetünkben többnyire a bátorság hiánya áll: nem merjük megragadni a lehetőségeket, vagy nem merjük megteremteni őket magunknak. Persze mi nagyon privilegizált helyzetben vagyunk, nekünk "csak" önbizalomra és kapcsolatokra van szükségünk, itt a fővárosban, középosztálybeli értelmiségiként. Pont eléggé vagyunk szerencsések ahhoz, hogy rendre túlbonyolítsuk a dolgokat.

Ez köztudottan nem egy alkalmas kezdeményezés, mik a további terveid?

A Négyszoba Galériában márciusban, áprilisban, májusban és júniusban is lesz Crossover, mindig sok új fellépővel, és néhány régivel. Szeretném, ha ez a projekt nagyobbra nőne egy havonta egyszer megrendezett eseménynél. Mindent akarok: alkotótábort, közös nagykoncertet, saját fesztivált. Csak először legyen meg az első koncert, és tudjak kicsit türelmes lenni.

 

Kikkel ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak a Négyszoba Galériába márc. 30-án?

DAAN (Babinszky Dániel DJ) Akinek chillhop beatjeire szaval:
Rita Nagy (Félhangos csönd)
Bence Borsos (slammer)
Daniel Grajzel (költő) http://dangra.tumblr.com/
Boglárka Bán (költő)
Niki Hangay (költő)

Akik után zenél:

Katica Szente ukulelés énekesnő
Daniel Baker csodás gitáros énekes úr
Balint Eckhardt (DREAMATIQUE)
Tamás Szabó dalszerző-énekes
Gergő Gócza csellóművész, és vele pedig én is.

 

Lehet-e és ha igen, hogyan csatlakozni?

Lehet, a májusi és júniusi alkalmak még nincsenek feltöltve, a kemenygabriella@gmail.com email címre várom a saját verset, slamet, zenét, felvételt, akármit, amit megmutatnátok.

 

Az esemény regisztrációhoz kötött, bővebb infót itt találtok! 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság