Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mi is az a Pénz7?

Magyarország 2015-ben csatlakozott az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.

2019. február 25. és március 1. között immár ötödjére érkezik a magyar sulikba a Pénz7, amely még 2015-ben robbant be a hazai diákok életébe. „A European Banking Federation nemzetközi kezdeményezéséhez, mely a European Money Week nevet viseli, Magyarország 4 évvel ezelőtt csatlakozott. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma – mint projektgazda – szakmai támogatásával a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány rendezte meg első évben a nemzetközi eseménysorozathoz kapcsolódó  Pénz7-et. A projekttagok kiegészültek a Pénzügyminisztériummal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a Junior Achievment Alapítvánnyal.” – avatott be minket a kezdetekbe Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.
 
A rendezvénysorozat Európa-szerte népszerű, ugyanis 2018-ban már 30 európai ország  vett benne részt. „2015-ben 660 iskola és több mint 90 000 diák kapcsolódott be a programokba. 2018-ban megkétszereződött a programban részt vevő iskolák száma, amely 202 000 tanulót és 1645 regisztrált pedagógust jelentett!” – árulta el az egész Európában egyedülállóan magas számokat 
Gion Gábor. Most pedig jól kapaszkodjatok meg: Magyarországon több diákot ért el a rendezvényhét, mint Franciaországban, Németországban és Olaszországban összesen! A Global Money Week 169 országot ölel fel és 32 millió gyermek pénzügyi ismereteinek bővítését célozza. Fontos nemzetközi elismerés, hogy a program bekerült a Child & Youth Finance International (CYFI) 
legsikeresebbnek ítélt programjai közé.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság