Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hogyan lehet csatlakozni a Pénz7-hez?

A 2018/2019-es tanév rendjében meghirdetett pénzügyi és vállalkozói témahéten, vagyis a Pénz7 programban, immár ötödször vehetnek részt az iskolák. A témahetet állami, piaci és civil szervezetek is támogatják. Az előző tanévben a Pénz7-en közel 1.250 iskola 202 ezer diákja vett részt.

Magyarországon szerencsére egyre több támogatója akad a programnak, tehát a kilátások is egyre jobbak. „2017-től az EMMI a hetet beillesztette az általános iskolák és középiskolák éves tanrendjébe.”
 
És ki mondja meg Nekteka tutit a pénzügyekkel kapcsolatban? Az ofő vagy az igazgató, esetleg a matektanár? A válasz szerencsére az, hogy nem csak ők. E tekintetben is kizökkent a hétköznapokból a Pénz7. „Minden iskolának van lehetősége  óraadó önkénteseket igényelni, akik megfelelő banki, pénzügyi, vállalkozói tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik küldetésüknek tekintik a pénzügyi ismeretterjesztést. Lelkes profikról van szó: ingyen, önkéntes alapon, a lehető legszínesebben igyekeznek átadni a tudást a diákoknak. A pénz nem tud unalmas lenni.” – mondta el Gion Gábor államtitkár.
 
Az önkéntesek felkészülését természetesen segítik a szervezők, nem engedik őket a katedrára jó tanácsok nélkül, főként a kezdő önkénteseknek nyújtanak segítséget.Idén is élő webes szakmai tanácsadásokat, előadásokat tettek elérhetővé a pedagógusok és önkéntesek számára egyaránt.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság