Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lezárult a Nagy Diák Pénzügyes Teszt első fordulója

Az első, online fordulóban több mint 11 000 lelkes fiatal vállalkozott a játékos, edukatív pénzügyi teszt kitöltésére. Idén első alkalommal indította útjára a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal karöltve a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt célja, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak abban, hogy könnyebben igazodjanak el a pénz világában, a pénzügyi világ megismerésében. Az első fordulójában egy 24 kérdéses teszten online mérhették fel a tudásukat azok, akik vállalkoztak a kvíz kitöltésére. A kérdéssoron bárki próbára tehette ismereteit, de a nyereményjátékban a 14-20 év közötti fiatalok kaptak lehetőséget a tovább jutásra.

A verseny második fordulójába 120 vehet majd részt. Ők meghívást kapnak a a belváros szívében található Pénzügyminisztériumba 2019. június 6-án (1051 Budapest, József nádor tér 2-4), ahol a középdöntőben egy újabb teszt segítségével mérhetik össze pénzügyes ismereteiket.Ezt követi majd a döntő, a végső küzdelem, ahol az élő játék során tizenkét legjobban tesztelő játékos méri majd össze pénzügyes tudását. Az első helyezett nyereménye egy Samsung Galaxy Note 9 készülék lesz, de a dobogós helyezettek is számíthatnak egy-egy okostelefonra.

A program természetesen nem ér véget a tesztek kitöltésével, hiszen a helyszínen a tervek szerint a cash-less nagykövet, Puskás Peti szórakoztatja majd a fiatalokat, valamint Szecsó (Széchenyi András) vlogerrel is találkozhatnak az érdeklődők. Minden meghívott hozhat magával kisérőt is a programra.

 

A pénzügyi kvíz kitöltése során olyan alapvető ismeretekkel és fogalmakkal gazdagodott a több mint 10 ezer fiatal tudása, amik elengedhetetlenek napjainkban. Segítséget kaptak a pénzügyekben való egyszerű és ésszerű eligazodáshoz, akár a zsebpénz okos beosztásához, a pénzügyi tervezéshez, a pénzügyeikkel való tudatos gazdálkodáshoz.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság