Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Megújult a DUE Média Archívum is

Mi jut eszedbe Balatonszepezd, Nagyberény, Velence, Tata, Törökkoppány, Lakitelek, Mezőberény, Szanazug, Balinka vagy Balatonfenyves településekről? Esetleg az AKAI, Rádió-HIT vagy a DUE médiatábor mond valamit? A DUE Média Archívuma ezeknek a táboroknak a „termékeit” gyűjti digitalizált formában.

1982-ben Balatonszepezden indult útjára az a történelem, amit a DUE Média Archívum oldalai visszaidéznek. Diákok töltöttek el együtt élménydús napokat, és közben sok rádióműsort, újságot illetve az utóbbi években már video anyagot is készítettek. A művek között vannak szórakoztatóak, tanulságosak, de példaértékűek is. A 2009-es nyári táborban vakond (Kuti Sanyi), macy (Horváth Tamás) és foriti (Fórián Tibor) egy új csoporttal gazdagította a legújabbkori médiatábor munkáját: a ’Re:tro’ csoportban a rendelkezésre álló hangarchívum feldolgozását és digitális formában való elérését valósították meg.

A legnagyobb kihívást a kezdeti időkben készült, orsós szalagokra rögzített műsorok digitalizálása jelentette. A tábor ideje alatt ezeket az anyagokat sikerült feldolgozni. (Sajnos sokkal többre fizikailag nem is maradt idő, mert a 20-25 éves szalagokat először meg kellett tisztítani, és utána is csak valós időben lehetezt digitalizálni.)

Az archiválás nem állt meg: azóta is folyamatosan dolgoznak az anyagok közzétételén. A weblap csinosításán, korszerűsítésén is ügyködnek - érdemes többször is visszanézni, keresgélni.

Jelenleg az oldalakon a digitalizált anyagokat találod meg. Mivel a készítők mind szabadidejükben tudnak csak foglalkozni az archívummal, a retusálás és a „meta-adatok” feltöltése még folyamatban van. Ha van kedved segíteni ebben, jelentkezz - foriti@vakondradio.hu - és megbeszéljük a részleteket! (Főleg az anyagokkal kapcsolatos meta-adatok szerkesztése lenne nagy segítség, hogy utána egy jól kereshető archívumot tudjunk a rendelkezésetekre bocsátani.)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság