Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Gazdára talált egy robogó, és egy ingyen jogosítvány- KRESZ- teszt eredményhirdetés 2019

A 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kiderül, hogy ki a legnagyobb KRESZ tudor, ugyanis egy élő döntőn mérethették meg magukat a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt 3. versenyzői.

 A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjén, két győztest hirdettek: külön játék zajlott az elektromos robogóért, és külön a jogosítványért.

Motolux Yaris Plass mopedet Géczi Kornél vitte haza, a jogsi megszerzésének lehetősége pedig Zentai Bálintnak jutott. Utóbbi sokat biciklizik Pesterzsébeten és Csepelen, így plusz tapasztalatokkal gazdagodik napról-napra, és persze mindkét győztes a felkészülés során bemagolta a KRESZ-könyvet.

A népszerű közlekedésbiztonsági játék, a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt középdöntőjét és döntőjét Budapesten, a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretein belül rendezte meg a DUE Médiahálózat 2019.május 28-án. Az eseménynek a fővárosszívében található Akvárium Klub adott otthont.

A második fordulóban a 16 000 résztvevőből 1 000 diák vehetett részt, az online felületen adott válaszok helyességének függvényében. Akik a legmagasabb pontszámot érték el, értelemszerűen bejutottak a döntőbe. A második fordulóban részt vevő diákok e-mailen kapnak értesítést és további részletes információkat az eseményről.

A DUE Pető Attila KRESZ-professzorral és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közreműködésével egy olyan tesztet állított össze a második megmérettetésre, amely megmutatja, hogy a közlekedéssel kapcsolatosan mennyire pontos a diákok tudása. A GENERALI Nagy Diák KRESZ-tesztmásodik felvonásában egy számítógépes tudáspróba várta a játékosokat, ami olyan, mint a jogosítvány megszerzésénél is alkalmazott KRESZ-vizsga. Az eduKRESZ feladatainak a megoldásakor a helyes válaszok pontszámai, valamint a gyorsaság is befolyásolja a helyezést.

A harmadik fordulóba, azaz a döntőbe 12 diák jutott, akik egy színpadi kvíz keretében mérhették össze a tudásukat.

A versenyzőknek el kell dönteniük már az elején, hogy a két értékes nyeremény közül melyikért szállnak versenybe. A két legjobb ugyanis vagy egy robogó boldog tulajdonosa lehet, vagy egy ingyenes jogosítványszerzési lehetőséggel gazdagodhat. Ez utóbbi díj nemcsak az elméleti vizsgákat tartalmazza, hanem a vezetéssel töltött alap óraszámot is magában foglalja.

Az egész napos Sajtófesztivál az Akvárium Klubban sok izgalmas programmal várta a résztvevőket. Személyesen találkozhattak a KRESZ-professzorral, közlekedésbiztonsági játékokon vehettek részt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából. Kipróbálhatták például egy „részeg szemüveg” segítségével, hogy milyen veszélyes az ittas vezetés, a Generali standján megtanulhatták az elsősegélynyújtás alapfogásait.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság