Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Családi körben vezetik műsorukat Rókusfalvyék

Rókusfalvy Pállal és lányával, Lilivel nyílt meg a DUE Sajtófesztiváljának Nagy Hall-beli programja. A borász-műsorvezetővel és lányával, aki szintén a köztelevízió munkatársa, Lami Krisztofer beszélgetett.

A Családi kör című műsort, melyet vasárnaponként közösen vezetnek a Duna Televízióban, valósággal rájuk szabták: a szűk Rókusfalvy-család „csak” 10 főt tesz ki, mindenki sok gyermeket nevel. A család azonban így is igyekszik együtt lenni minden vasárnap, mert számukra az életben a legfontosabb a család – egymásért kelnek és fekszenek minden nap, minden más csak utána következik.

Rókusfalvy Páltól megtudhattuk, hogy pedagógusként kezdte, zenészként folytatta karrierjét, majd jött a televíziós időszak a kilencvenes években – még a borászkodás előtt. Mesélt a Hovatovább című műsorról, amely az ezredfordulón futott a Magyar Televízióban – az egészen őrült forgatásokon ismert emberekkel játszott: ablakból dobáltak téglákat, teniszágyúval lőttek emberalakokra, egy szilveszteri adásban pedig  három , stúdióban szabadon engedett kismalac tombolt együtt az akkor a köztudatba robbant Irigy Hónaljmiriggyel.

Ehhez képest a Családi kör egy sokkal nyugodtabb formátum. A páros elárulta, hogy a köztévé a korábban már bevált közös műsorvezetésük és példaértékű családi életük miatt kérte fel őket a sorozat vezetésére, illetve azt is, milyen sok munka előzi meg az egyes epizódok elkészítését.  A műsor a következő adással ugyan nyári szünetre megy, de szeptembertől újabb adásokat vetít majd a televízió.  Szó volt már a mamahotelről, a túlhajszoltságról, illetve a gyermekvállalásról és a családalapításról – amely Lili számára az utóbbi időben egészen aktuális volt -  , de a legnagyobb port a bemutatkozó adás kavarta a műsorvezetők között, amely a kütyükről és a tizenévesek függőségeiről ,elmagányosodásáról szólt.

Aki ismeri a borászvilágot, tudja, hogy Rókusfalvy Pál minőségi, etyeki borai igen közkedveltek. Most hétvégén az etyeki pikniken megízlelhető családszeretettel és sok munkával elkészített bort kóstolhatnak az érdeklődők, ha felkeresik a Rókusfalvy-birtokot.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság