Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Véget ért a 39, de már készülünk a 40-re!

Rengeteg munkával töltött óra, korán kelés vagy le sem fekvés, számos program, tudás bővítés és mustra után véget ért az év legjobb 10 napja. Boldogság, sírás és várakozás a 40-re. Ez volt jellemző a 39. Médiatábor utolsó napjára.

Idén egy héttel később kezdődött el a 2019-es Médiatábor, a már jól bevált helyszínen a balatonszárszói Lepkeházban. Az építő csapat annak rendje s módja szerit egy nappal korábban érkezet, hogy a táborozókat már teljes harci díszben várja a Lepkeház.

Az első napon az időjárás nem kedvezett a táborozóknak, a megnyitón Kecskés István a volt táborvezető és a DUE elnöke átadta a tábor vezetését Czikkely Mártonnak, aki köszöntőjében megfogalmazta a táborozás szabályait és ismertette a 10 nap programját. Az első napon a táborozók megismerkedhettek csoportvezetőikkel egy Forgószínpad elnevezésű program keretén belül, így este  már felelősségteljesen tudták meghozni döntésüket, hogy a vizuális kultúra csoporthoz, avagy a Képtelenekhez, a Híradós csoporthoz az az Stábor csapatához, a Péntek13 online csoporthoz, Szárszó Szentjeihez a rádiós csoporthoz, a Lepkedőaktrobatákhoz  mint újságíró csoporthoz, vagy a kreatív videós Kultúrkálókhoz szeretnének-e tartozni.

A tábor első felében minden csoport először az elméleti alapok lefektetésével kezdte meg a munkát. Idén különösen nagy öröm volt, hogy rengeteg új arccal és egyéniséggel bővült a DUE-s közösség. Az új táborozók nagyon hamar átvették a DUE feelinget. A csoportvezetők beosztották társaikkal, hogy ki mikor készül el az adott produktumokkal. Hír akadt bőven, ha nem akkor a csoportok csináltak, így bővült a tábor programja Rapid randival, DUE-B vizes bajnoksággal, Napimádattal, Sajtótájékoztatókkal, sétáló meditáció helyett pedig sétáló, közös fogmosással. A tábor programjában több visszatérő elem is helyet kapott, köztük az újraszabott Portya, illetve a tematikus napok.

Két tematikus napot is tartottunk, az egyiket a baleset-megelőzésről, a másikat a pénzügyi ismeretekről. A DUE Médiatáborában az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával immár harmadik éve rendezzük meg a balesetvédelmi napot. Ennek sikeres lebonyolításában a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vöröskereszt működött közre.

A Pénzügyminisztérium munkatársa Dr. Tebeli Izabella július 17-én, szerdán látogatott el a DUE Médiatáborába. A táborozók egy interaktív előadást követően plakát versenyben, interaktív Kahoot játékban vehettek részt és mérhették fel pénzügyi ismereteiket.

Az idei évben sem maradtak buli nélkül a táborozók, hiszen a felezőbulin a SoundKillers szolgáltatta a muzsikát, a záróbulin pedig DJ Bodonyi keverte a zenéket.

Az idei DUE tábor a 90’-es évek jegyében telt, ennek csúcspontja a Tábor Embere gála volt, amit a tavalyi nyertes Hegyi Vivien és a tavalyi Év DUE-sa Klock.-Balog Péter szervezett. Az idei gálán mindenki egy kicsit a tábor emberének érezte magát, az eredmény pedig igazán meglepő lett, hiszen osztottan érdemelte ki  a tábor embere címet Marcsa Arnold és Lami Krisztofer.

Az év legjobb 10 napja ugyanakkor nem tarthat örökké, hiszen akkor nem tíz lenne a bizonyos szám. Jövőre is lesz DUE tábor méghozzá 2020. július 3-12. fog tartani, a helyszín pedig nem lesz más, mint a jól bevált Lepkeház.

Hiánybetegeknek, magányosoknak, DUE feelinget újra átélőknek pedig jó hír, hogy két DUE Tábor after vár még ránk! Hamarosan találkozunk!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság