Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki!

A SzakMázz! kiállítást idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a HUNGEXPO-n. A népszerű, interaktív bemutatókkal szinesített rendezvényen a fiatalok csaknem száz szakmával ismerkedhettek meg testközelből.

A SzakMázz! kiállítást idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a HUNGEXPO-n. A népszerű, interaktív bemutatókkal szinesített rendezvényen a fiatalok csaknem száz szakmával ismerkedhettek meg testközelből. A kormányhivatal szervezésében megrendezett eseményre nagyon sok intézmény és munkáltató települt ki, hogy bemutatkozhassanak a jövő munkaerő bázisának.

A Pályaválasztási kiállítás célcsoportjai a 7. és 8. osztályosok voltak, valamint a szakképzettséggel nem rendelkező középiskolás tanulók. Elsősorban ennek a korosztálynak hívták fel a figyelmét azokra a lehetőségekre, amikkel a jövőben segítik a pályaválasztásukat.

SZAKMAZZ 27.jpg

A SzakMázz két napos rendezvényén a DUE Médiahálózat is képviselte magát. A DUE standjánál egy szerencsekereket lehetett megpörgetni, és rengeteg értékes ajándékkal kedveskedtünk az érdeklődő fiataloknak. A korábbi Due Tallózók is elérhetőek voltak a standunknál. A sajtóigazolványról, a népszerű Sajtófesztiválunkról, a hamarosan induló Pénzügyes Tesztünkről és nem utolsó sorban a remek táborunkról is kaptak információkat a standunkhoz érkező fiatalok.

További részletes információkat és izgalmas programjainkat megtaláljátok a honlapunkon: www.due.hu

Budapest Főváros Kormányhivatala legfőbb célkitűzése, a munkaerő kínálatának fejlesztése, a szakképzettség növelése és a munkaerő igény kielégítése. A kétnapos rendezvénysorozatot, 2019. október 9-én dr. Buzsák Katalin, a Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a rendezvény célja mindenek előtt a figyelemfelkeltés, és ezáltal az esélynövelés annak érdekében, hogy a munkaerőpiac életképes legyen.

Bodó Sándor Pénzügyminisztérium államtitkára is beszédet mondott, és arra buzdította a fiatalokat, hogy minél több iskola standját látogassák meg, kérdezzenek bátran, érdeklődjenek, hiszen csak így tudják eldönteni, hogy milyen szakirány szimpatikus a számukra.

SZAKMAZZ 8..jpg

A rendezvény megnyitóján Kucsák László, Nemzeti Szakképzési és Felnőttoktatási Hivatal elnöke is felszólalt, aki megemlítette, hogy ebben a színes forgatagban nemcsak a fiatalok, hanem a szülők is kiemelt célcsoportnak számítanak, hiszen ha ők tájékozottak, akkor sokkal könnyebben tudnak segíteni a fiataloknak az információk birtokában.

Az ünnepélyes megnyitó után a színpadot birtokba vették az iskolák is, amelyek így kaptak lehetőséget, hogy bemutathassák az intézményük tevékenységeit. A kreatív divatbemutatón, a zenés-táncos fellépéseken keresztül, a főzőiskolákon át, rengeteg érdekes produkcióval kedveskedtek a helyszínen a fiatal közönségnek. Ezen kívül kvízjátékokkal, nyereménysorolásokkal tették még izgalmasabbá a rendezvényt.

A kétnapos rendezvény az „Építsd a jövőd!” építőipari rendezvénysorozatnak is helyet adott, aminek ez volt a budapesti állomása. Az interaktív szakmai nap fontos feladatának tűzte ki, hogy minden segítséget megadjon a fiataloknak, a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy mennyi izgalmas lehetőség rejlik ebben a szektorban.

A rendezvény kiállítóiról is kaphattok bővebb információt a

http://www.szakmazzbudapest.hu/kiallitoink oldalon.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság