Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Pár KeRESZtkérdés

„Olyan óvodába jártam, ahol az udvaron különböző közlekedési szituációkat lehetett gyakorolni, kismotorral, biciklivel vagy gyalogosan. Mondhatni itt kezdődött el a karrierem.” – mesélte Simonfi Gergely, aki a 2019-es Nagy Diák KRESZ-teszt 2. helyezettje lett.

Többször indult a versenyen, és mindig a dobogó közelében volt. Azóta foglalkozik komolyabban a KRESZ-szel, hogy elkezdte csinálni az első jogosítványát.

Hogyan találtál rá a Nagy Diák KRESZ-tesztre? 

A Petőfi TV-ben láttam egy műsort, ahol reklámozták a versenyt, a honlapján pedig megtaláltam minden információt. Érdekelni kezdett, így először három éve vettem részt rajta.

Szoktál külön készülni a versenyekre, vagy elegendő az eddig megszerzett tudásod?

Alapvetően úgy gondolom, hogy a KRESZ-ben megtanultakat érdemes gyakran felfrissíteni, illetve figyelemmel követni a változásait. Az első versenynél volt két éves a jogosítványom, és mivel érdekelt a téma, megjegyeztem a nagy részét, de nyilván készültem még külön is. A gyakorlatban tapasztaltak nagyon hasznosak, például egy kereszteződésnél megfigyelni az elsőbbségadás sorrendjét. Otthon olyan 5-6 KRESZ könyvem van, azokból is szoktam készülni, mindegyik másra fókuszál, akár balesetek feldolgozására is. 

Elárulnád nekünk, hogy mi volt a motivációd a versenyhez? 

Első sorban a tanulás, a szakmai tudás megszerzése motivált engem, amivel sokat fejlődhetek, hiszen rengeteget lehet tanulni ebből a versenyből, de ismeretségeket is lehet kötni, rutint szerezni. Plusz a döntő egy nagyon jó hangulatú rendezvény, a tavalyi kifejezetten tetszett az Akváriumban. Persze a nyeremények sem utolsók, az első helyezett kap egy robogót, vagy egy ingyen jogosítvány szerzési lehetőséget, utána pedig nagyon szép ajándékcsomagokat lehet nyerni. Minden diáknak ajánlom ezt a versenyt, hiszen a fiatalság elég nagy részét érinti a jogosítvány megszerzése, illetve a KRESZ megtanulása.     

A jövőre nézve vannak terveid a KRESZ-szel? 

Igen, első sorban gépjárművezető oktató szeretnék lenni, és ha minden jól megy, a következő évben el tudom kezdeni a tanfolyamot. Több típusú jogosítvány megszerzéséhez szeretnék oktatni, legyen szó nagymotorról, teherautóról vagy buszról.

Bogdán Noémi 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság