Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Pénzügyes teszt – még kitöltheted

Tudod, hogy a felelős gazdálkodás már a zsebpénz beosztásával kezdődik? Vagyis már iskolásként is megtanulhatod, hogy miként kell beosztani a pénzed és takarékoskodni. Ebben is segít a Nagy Diák Pénzügyes Teszt, amit február 16-ig tölthetsz ki.

 

Ráadásul a Nagy Diák Pénzügyes Teszt játékos keretek között tanít meg arra, hogy miként kell bánni a pénzzel. Ha kitöltöd ezt a tesztet, akkor magabiztosabban intézed majd a pénzügyeid, hiszen tájékozottabb leszel ebben a világban. 

A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt első szakasza online zajlik, az itt legjobb eredményt elérő diákok a további fordulókba kapnak bejutási lehetőséget. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt. A kitöltők nemcsak tapasztalatokat szereznek a pénz világából, hanem értékes nyereményekért is küzdhetnek. 

Az online tesztszámítógépen és okostelefonon is kitölthető egészen 2020. február 16-ig a www.nagypenzugyesteszt.hu oldalon. Az online tesztet követő két forduló viszont már személyes jelenlétet kíván. A középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb tizenkét fő jut el a döntőbe, ahol az élő kvízsorán kiderül, hogy ki a legjobb. A középdöntő és döntő 2020. március 6-án lesz a Pénzügyminisztériumban.

Mit lehet nyerni? Egy Samsung Galaxy Note 10 okostelefont kap a győztes, de a második és a harmadik helyezettek is egy-egy értékes okoseszközzel térhetnek haza. A döntőből persze senki sem távozik üres kézzel, mert a támogatók számos különdíjat ajánlottak fel a legjobban teljesítő diákoknak és iskolának.

Nagy Diák Tesztek sorozat keretében ezt a versenyt immáron másodszor rendezik meg a korábbi sikerére alapozva. Az első Nagy Diák Pénzügyes Teszten 11 500 fiatal indult, közülük a versenyt a debreceni Csahóczi Máté Benedek nyerte.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért támogatja, szervezője pedig a DUE Médiahálózat. 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság